مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,053
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

643
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تنش های شوری بر تعدادی از صفات در مرحله جوانه زنی برنج

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 39

چکیده

برنج (Oryza sativa) یکی از مهم ترین محصولات زراعی در جهان می باشد, که یک غله عمده غذایی برای بیش از 50% مردم جهان است. تنش های محیطی از قبیل شوری یکی از موانع اصلی در تولید محصولات زراعی در بسیاری از نقاط دنیا به ویژه مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می شوند. به منظور بررسی تاثیر تنش شوری حاصل از غلظت های مختلف کلرید سدیم (NaCl) بر روی جوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه ها آزمایشی به صورت فاکتوریل و با طرح پایه کامل تصادفی با سه تکرار بر روی بذور شش رقم برنج انجام گرفت. 7 روز پس از آغاز آزمایش صفات درصد و سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه و ساقه چه و همچنین درصد کاهش هرکدام از صفات در مقایسه بین تیمارهای شوری (11.2 دسی زیمنس بر متر) و شاهد اندازه گیری شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین تیمارهای مختلف و همچنین اثر متقابل آنها اختلاف معنی داری در سطح احتمال 1% برای هر چهار صفت وجود داشت. با افزایش میزان شوری درصد و سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه و ساقه چه کاهش معنی داری را نشان دادند. همچنین نتایج تجزیه واریانس درصد کاهش صفات حاکی از معنی دار بودن آنها بود و به عبارت دیگر تحت تاثیر تیمار شوری (11.2 دسی زیمنس بر متر) از صفات فوق به طور معنی داری کاسته شد. نتایج تحقیق حاضر درجات مختلفی از مقاومت به شوری را بر روی صفات مرتبط با جوانه زنی نشان داد در مقایسه بین ارقام در شرایط تیمار با شوری, ارقام اصلاح شده مورد مطالعه نسبت به ارقام بومی از نظر درصد جوانه زنی مقاوم تر بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی، پیمان. (1392). ارزیابی تنش های شوری بر تعدادی از صفات در مرحله جوانه زنی برنج. گیاه و زیست بوم، 9(34-1 (ویژه نامه))، 31-39. SID. https://sid.ir/paper/145251/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی پیمان. ارزیابی تنش های شوری بر تعدادی از صفات در مرحله جوانه زنی برنج. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1392؛9(34-1 (ویژه نامه)):31-39. Available from: https://sid.ir/paper/145251/fa

    IEEE: کپی

    پیمان شریفی، “ارزیابی تنش های شوری بر تعدادی از صفات در مرحله جوانه زنی برنج،” گیاه و زیست بوم، vol. 9، no. 34-1 (ویژه نامه)، pp. 31–39، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145251/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button