مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,257
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

573
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی واکنش ارقام مختلف لوبیا نسبت به 5 جدایه از قارچ Rhizoctonia solani در گلخانه

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 97

چکیده

 لوبیا (Phaseolus vulgaris) در بین حبوبات بیش ترین سطح زیر کشت را در جهان بخود اختصاص دارد و با داشتن حدود 22 درصد پروتیین در جیره غذایی مردم از اهمیت زیادی برخوردار است. بیماری پوسیدگی ریزوکتونیایی طوقه و ریشه لوبیا ناشی از قارچ Rhizoctonia solani یکی از مهم ترین بیماری های این محصول در ایران می باشد. در این تحقیق, طی سال های زراعی 1385-1384 از مناطق عمده لوبیاکاری استان تهران که نمونه برداری شد در کل 81 جدایه, جداسازی, خالص و نگهداری شد.در آزمون مقایسه واکنش ارقام از 15 رقم اصلاح شده لوبیای چیتی, قرمز, سفید, سبز و چشم بلبی استفاده شد. این ارقام در برابر 5 جدایه Rs7, Rs18, Rs21, Rs62, Rs74 که بالاترین بیماری زایی را در آزمون بیماری زایی از خود نشان دادند, در گلخانه و در طرح بلوک های کاملا تصادفی در قالب فاکتوریل با 4 تکرار (15 بذر در هر گلدان) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که هیچ کدام از ارقام, مقاومت کاملی نسبت به این بیماری ندارند و تمامی ارقام به این بیماری حساس و نیمه حساس و فقط دو رقم لوبیای قرمز گلی و قرمز صیاد با میانگین شدت بیماری زایی 2.58 و 2.9 (در مقیاس 1-5) نسبت به بیماری نیمه مقاوم بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بهلولی، آزاده، و فرهنگیان کاشانی، ساسان. (1390). ارزیابی واکنش ارقام مختلف لوبیا نسبت به 5 جدایه از قارچ Rhizoctonia solani در گلخانه. گیاه و زیست بوم، 7(25)، 85-97. SID. https://sid.ir/paper/145285/fa

    Vancouver: کپی

    بهلولی آزاده، فرهنگیان کاشانی ساسان. ارزیابی واکنش ارقام مختلف لوبیا نسبت به 5 جدایه از قارچ Rhizoctonia solani در گلخانه. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1390؛7(25):85-97. Available from: https://sid.ir/paper/145285/fa

    IEEE: کپی

    آزاده بهلولی، و ساسان فرهنگیان کاشانی، “ارزیابی واکنش ارقام مختلف لوبیا نسبت به 5 جدایه از قارچ Rhizoctonia solani در گلخانه،” گیاه و زیست بوم، vol. 7، no. 25، pp. 85–97، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145285/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button