مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

834
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

508
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی در دو گونه Agropyron intermedium (Host) P.Beauv و Agropyron trichophorum (link) K.Richt

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 59

چکیده

 جنس آگروپایرون از گرامینه های مهم مرتعی در ایران می باشد که در تولید علوفه و حفاظت از آب و خاک اهمیت فراوانی دارد. گونه های مهم این جنس, در مقابل شوری واکنش های مختلفی از خود نشان می دهند و به منظور بررسی تحمل به شوری, دو گونه Ag.intermedium و Ag.trichophorum در چهار تیمار شوری شامل غلظت های: 0, 100, 200 و 300 میلی مولار کلرید سدیم و کلسیم در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار در شرایط آزمایشگاه مورد مطالعه قرار گرفتند. این تحقیق در شرایط آزمایشگاهی به منظور بررسی خصوصیات جوانه زنی در دستگاه ژرمیناتور انجام گرفت؛ داده ها ثبت و صفات درصد و سرعت جوانه زنی, طول ساقه چه, طول ریشه چه, طول گیاهچه, نسبت S/R, شاخص بنیه بذر و وزن خشک گیاهچه آنالیز شدند. نتایج حاصل از مراحل جوانه زنی بذر با اعمال تنش شوری, نشان داد که غلظت های بالای نمک (200 و 300 میلی مولار) باعث عدم جوانه زنی در تمامی تکرارهای دو گونه شده است و اکثر صفات مربوط به جوانه زنی مورد مطالعه در دو گونه, در شرایط اعمال تیمار (سطح 100 میلی مولار) و عدم اعمال تیمار شوری (شاهد) اختلاف معنی دار در سطح 1% را نشان دادند. از طرفی نتایج حاصل از مقایسه میانگین اثرات ساده و سطوح شوری بر روی خصوصیات جوانه زنی بذور در دو گونه نشان داد که Ag.intermedium دارای درصد جوانه زنی بالاتر و معنی داری نسبت به Ag.intermedium بوده و همچنین سایر صفات آن نیز به جزء وزن خشک گیاهچه با رشد بالاتری نسبت به گونه دیگر مشاهده گردیده است. اما تنها صفتی که Ag.intermedium را نسبت به گونه دیگر در وضعیت بالاتری معرفی می نماید, صفت وزن خشک گیاهچه است و تنها صفتی است که در مقایسه دو گونه, سطوح شوری و اثر متقابل آن ها در سطح 1% معنی دار شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فرهنگیان کاشانی، ساسان، و جعفری، علی اشرف. (1390). بررسی اثرات سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی در دو گونه Agropyron intermedium (Host) P.Beauv و Agropyron trichophorum (link) K.Richt. گیاه و زیست بوم، 7(26 (ویژه نامه تنش خشکی و شوری))، 47-59. SID. https://sid.ir/paper/145316/fa

    Vancouver: کپی

    فرهنگیان کاشانی ساسان، جعفری علی اشرف. بررسی اثرات سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی در دو گونه Agropyron intermedium (Host) P.Beauv و Agropyron trichophorum (link) K.Richt. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1390؛7(26 (ویژه نامه تنش خشکی و شوری)):47-59. Available from: https://sid.ir/paper/145316/fa

    IEEE: کپی

    ساسان فرهنگیان کاشانی، و علی اشرف جعفری، “بررسی اثرات سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی در دو گونه Agropyron intermedium (Host) P.Beauv و Agropyron trichophorum (link) K.Richt،” گیاه و زیست بوم، vol. 7، no. 26 (ویژه نامه تنش خشکی و شوری)، pp. 47–59، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145316/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button