مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

601
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

562
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر مقاومت دانه رستهای نخود (.Cicer arietinum L) به قارچ Ascochyta rabiei

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 49

چکیده

 اسید سالیسیلیک (SA) یکی از تنظیم کننده های مهم القای مقاومت گیاهان نسبت به عوامل بیماری زا است که با تغییر فعالیت های متابولیکی ازجمله تغییر فعالیت آنزیم ها موجب افزایش مقاومت گیاهان به عوامل بیماری زا می گردد. به منظور بررسی اثر ضد قارچی SA و تاثیر آن برفعالیت آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز, گروهی از بذرهای نخود (Cicer arietinum L.) رقم بیونیج به مدت 30 دقیقه در سوسپانسیون اسپور قارچ Ascochyta rabiei به میزان 106 عدد اسپور در هر میلی لیتر و گروه دیگر در آب مقطر سترون قرار گرفتند, سپس بذرهای هر دو گروه درپتری ها کشت شدند. این بررسی به صورت آزمایش فاکتوریل درقالب یک طرح تصادفی با 3 تکرار اجرا و تجزیه وتحلیل گردید. عامل A دو گروه آلودگی و عدم آلودگی به قارچ و عامل B غلظت های صفر, 0.1 و 1.5 میلی مولار اسیدسالیسیلیک بود, که سه و شش روز پس از جوانه زنی بذرها به هر دو گروه اضافه شدند. عصاره های آنزیمی دانه رستهای 8 روزه, استخراج و مقدار پروتئین و فعالیت آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز عصاره ها سنجیده شد. نتایج نشان داد تعداد دانه رستهای آلوده درگیاهان تحت تیمار SA کاهش معنی دار درسطح یک درصد دارد. فعالیت آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز در غلظت 1.5mM SAدر ریشه ها کاهش یافته و در اندام های هوایی افزایش معنی دار دارد. فعالیت آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز در ریشه دانه رستهای آلوده به قارچ, بیش تر از ریشه دانه رستهای بدون آلودگی است و در اندام های هوایی آلوده به قارچ کمتر می باشد. تغییر الگوهای ایزوآنزیمی پراکسیداز ریشه ها با الکتروفورز برروی ژل پلی اکریل آمید (سیستم (PAGE مورد بررسی قرارگرفت که نشان داد در پراکسیداز ریشه های آلوده به قارچ ایزوآنزیم جدیدی در ناحیه مولکول های سبک آشکار می شود. در نمونه های تحت تیمار 1.5mM SA که کم ترین فعالیت آنزیم را دارند, این باند حذف می شود. در غلظت 1.5mM SA دو باند جدید یکی در ناحیه مولکول های سنگین و دیگری در محل مولکول های سبک به جای دو باند در ناحیه مولکول های سنگین به وجود آمد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مداح، سیده مهدخت، مجد، احمد، فلاحیان، فتح اله، صباغ پور، سیدحسین، و چلبیان، فیروزه. (1386). بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر مقاومت دانه رستهای نخود (.Cicer arietinum L) به قارچ Ascochyta rabiei. گیاه و زیست بوم، 3(10)، 36-49. SID. https://sid.ir/paper/145444/fa

Vancouver: کپی

مداح سیده مهدخت، مجد احمد، فلاحیان فتح اله، صباغ پور سیدحسین، چلبیان فیروزه. بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر مقاومت دانه رستهای نخود (.Cicer arietinum L) به قارچ Ascochyta rabiei. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1386؛3(10):36-49. Available from: https://sid.ir/paper/145444/fa

IEEE: کپی

سیده مهدخت مداح، احمد مجد، فتح اله فلاحیان، سیدحسین صباغ پور، و فیروزه چلبیان، “بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر مقاومت دانه رستهای نخود (.Cicer arietinum L) به قارچ Ascochyta rabiei،” گیاه و زیست بوم، vol. 3، no. 10، pp. 36–49، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145444/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button