مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

746
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر اسانس رازیانه (Foeniculum vulgar) و مرزه (Satureja hortensis) بر کمیت و کیفیت پس از برداشت سیب گلدن دلیشز

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 26

چکیده

 به منظور بررسی اثر اسانس گیاهان دارویی رازیانه و مرزه بر افزایش عمر پس از برداشت و کاهش فساد سیب گلدن دلیشز در پس از برداشت, این آزمایش در قالب طرح پایه کامل تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار برای هر تیمار اجرا شد. تیمارها شامل شاهد (میوه های آلوده به اسپور قارچ Penicillium expansum بدون تیمار) و غوطه وری میوه های زخمی و آلوده به اسپور قارچ در محلول های حاوی اسانس رازیانه و مرزه در غلظت های 400, 800 و 1200 میلی گرم در لیتر به مدت 5-3 دقیقه بود. پس از اعمال تیمارها, میوه ها در سردخانه به مدت 3 ماه نگه داری شدند. فاکتورهای مورد اندازه گیری شامل درصد پوسیدگی, درصد کاهش وزن, درصد مواد جامد محلول, PH عصاره میوه, اسیدیته آب میوه, نسبت قند به اسید, درصد کاهش اسید کل, درصد افزایش مواد جامد محلول و درصد افزایش pH عصاره میوه بودند. براساس نتایج, کمترین درصد کاهش وزن, بیشترین میزان قند و نسبت قند به اسید در تیمار رازیانه 800 میلی گرم در لیتر مشاهده شد. درصد پوسیدگی در تیمار اسانس هر دو گیاه با اختلاف معنی دار کمتر از شاهد بود. میزان مواد جامد محلول در طول انبارداری افزایش یافت. هرچه غلظت اسانس گیاهان دارویی زیادتر گردید, درصد پوسیدگی و مواد جامد محلول کاهش ولی درصد کاهش وزن افزایش یافت. بیشترین میزان نسبت قند به اسید به ترتیب در تیمار رازیانه 800 و 1200 میلی گرم در لیتر مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سامی، عباس، ابوطالبی، عبدالحسین، و محمدی، عبدالحسین. (1393). بررسی اثر اسانس رازیانه (Foeniculum vulgar) و مرزه (Satureja hortensis) بر کمیت و کیفیت پس از برداشت سیب گلدن دلیشز. گیاه و زیست بوم، 10(39)، 19-26. SID. https://sid.ir/paper/145467/fa

    Vancouver: کپی

    سامی عباس، ابوطالبی عبدالحسین، محمدی عبدالحسین. بررسی اثر اسانس رازیانه (Foeniculum vulgar) و مرزه (Satureja hortensis) بر کمیت و کیفیت پس از برداشت سیب گلدن دلیشز. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1393؛10(39):19-26. Available from: https://sid.ir/paper/145467/fa

    IEEE: کپی

    عباس سامی، عبدالحسین ابوطالبی، و عبدالحسین محمدی، “بررسی اثر اسانس رازیانه (Foeniculum vulgar) و مرزه (Satureja hortensis) بر کمیت و کیفیت پس از برداشت سیب گلدن دلیشز،” گیاه و زیست بوم، vol. 10، no. 39، pp. 19–26، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145467/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button