مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,357
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

724
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس ریشه، برگ و میوه گیاه Capparis spinosa در مزرعه و رویشگاه

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 40

چکیده

 این تحقیق به منظور مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس ریشه, برگ و میوه گونه علف مار در مزرعه و رویشگاه انجام گردید. بعد از رشد کامل گیاه (رسیدن میوه) نمونه برداری از ریشه, برگ و میوه این گیاه از مزرعه و همزمان از رویشگاه طبیعی آن در منطقه دارزین واقع در استان کرمان انجام گردید. اسانس نمونه ها به روش تقطیر با آب و توسط دستگاه کلونجر استخراج و تجزیه و شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس نمونه های مربوط به رویشگاه و مزرعه به وسیله دستگاه های GC و GC/MS صورت پذیرفت. در مجموع در اسانس ریشه, برگ و میوه مزرعه به ترتیب 37, 39 و 42 ترکیب و در اسانس ریشه, برگ و میوه رویشگاه 24, 31 و 29 ترکیب شناسایی شد. ترکیب غالبی که در همه نمونه بیش ترین درصد اسانس ترکیب ها را دارد Sulphour mol می باشد. تعداد 19 ترکیب در میوه, 16 ترکیب در برگ و 11 ترکیب در ریشه نمونه های دو محیط کشت مشترک می باشد. همچنین ترکیب های مشترک که در همه نمونه ها مشاهده گردیدند شامل (2buten-1-one 1-(2,6,6 trimethyl-1,3 cyclohexadien, Tetracontane 3,5,24 trimethyl,1,2-benzene dicarboxylic acid  ( بنزن دی کربوکسیلیک اسید), Decanedioic acid (دی کاندوئیک( Methyl متیل و) Esters استرها) هستند. نتایج نشان می دهد که در نمونه های مزرعه بازده اسانس نسبت به رویشگاه بیش تر, ولی درصد هر ترکیب در نمونه های رویشگاه بیش تر و درصد ترکیب های عمده در مزرعه کاهش یافت. این پدیده می تواند به دلیل مسیر مشترک تشکیل این ترکیب ها در گیاهان وابسته باشد که به دلیل اختلاف شرایط آب و هوایی و محیط کشت متفاوت سبب بروز تغییر در ترکیب های اسانس ها می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سنچولی، معصومه، باقری، رضا، جابری انصاری، شهریار، محمدی، سعید، و خدنگی بارانی، زهرا. (1391). مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس ریشه, برگ و میوه گیاه Capparis spinosa در مزرعه و رویشگاه. گیاه و زیست بوم، 8(33-1 (ویژه نامه))، 27-40. SID. https://sid.ir/paper/145516/fa

    Vancouver: کپی

    سنچولی معصومه، باقری رضا، جابری انصاری شهریار، محمدی سعید، خدنگی بارانی زهرا. مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس ریشه, برگ و میوه گیاه Capparis spinosa در مزرعه و رویشگاه. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1391؛8(33-1 (ویژه نامه)):27-40. Available from: https://sid.ir/paper/145516/fa

    IEEE: کپی

    معصومه سنچولی، رضا باقری، شهریار جابری انصاری، سعید محمدی، و زهرا خدنگی بارانی، “مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس ریشه, برگ و میوه گیاه Capparis spinosa در مزرعه و رویشگاه،” گیاه و زیست بوم، vol. 8، no. 33-1 (ویژه نامه)، pp. 27–40، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145516/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button