مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

674
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

240
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مهاجرت آلومینیوم از بسته بندی نیمه منعطف به درون غذاهای بسته بندی شده در طی مدت نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 421 | صفحه پایان 428

چکیده

 زمینه و هدف: آلومینیوم عنصری نوروتوکسیک است که احتمالا در بروز بیماری آلزایمر نقش دارد. استفاده از بسته بندی نیمه منعطف در سال های اخیر افزایش یافته است. در این نوع بسته بندی لایه اصلی آلومینیوم است. هدف از این مطالعه تعیین غلظت آلومینیوم در غذاهای بسته بندی شده در بسته های نیمه منعطف آلومینیومی در طی مدت نگهداری است.روش بررسی: 36 نمونه از انواع غذاهای بسته بندی شده در ظرف نیمه منعطف (جوجه کباب, خوراک مرغ, خورش قیمه) در چهار مقطع زمانی شامل روزهای 0, 60, 120 و 180 پس از تولید آنالیز شدند. تعیین غلظت Al در نمونه ها به کمک دستگاه ICP پس از هضم مرطوب نمونه ها انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون واریانس دو طرفه (Two-way analysis of variance) با در نظر گرفتن متغیر مدت نگهداری و نوع غذا صورت گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد اثر مدت نگهداری بر افزایش محتوای Al غذاها از نظر آماری معنی دار است p<0.001. پس از 180 روز نگهداری غذاها بیشترین غلظت Al مربوط به غذای جوجه کباب (3.27±0.93 ppm) و کمترین غلظت Al مربوط به خورش قیمه (1.04±0.16 ppm) بود. نتایج مطالعه حاضر نشان داد نگهداری غذا در بسته های غذایی نیمه منعطف بر پایه Al می تواند منجر به افزایش محتوای Al غذا به مقدار معنی داری بشود.نتیجه گیری: بر اساس میزان جذب قابل تحمل روزانه mg/kg 1 وزن بدن اعلام شده توسط سازمان بهداشت جهانی مواجهه با Al در اثر مصرف غذاهای آماده نگهداری شده به مدت شش ماه در بسته های نیمه منعطف آلومینیومی دوز پایینی از Al را به رژیم غذایی افراد اضافه می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، فرشته، راستکاری، نوشین، صدیق آرا، پریسا، و جاهدخانیکی، غلامرضا. (1396). مهاجرت آلومینیوم از بسته بندی نیمه منعطف به درون غذاهای بسته بندی شده در طی مدت نگهداری. سلامت و محیط زیست، 10(3 )، 421-428. SID. https://sid.ir/paper/145681/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی فرشته، راستکاری نوشین، صدیق آرا پریسا، جاهدخانیکی غلامرضا. مهاجرت آلومینیوم از بسته بندی نیمه منعطف به درون غذاهای بسته بندی شده در طی مدت نگهداری. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1396؛10(3 ):421-428. Available from: https://sid.ir/paper/145681/fa

    IEEE: کپی

    فرشته احمدی، نوشین راستکاری، پریسا صدیق آرا، و غلامرضا جاهدخانیکی، “مهاجرت آلومینیوم از بسته بندی نیمه منعطف به درون غذاهای بسته بندی شده در طی مدت نگهداری،” سلامت و محیط زیست، vol. 10، no. 3 ، pp. 421–428، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145681/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button