مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نگرش تولیدکنندگان کاهو در استان البرز درباره منابع ایجاد آلودگی و عوامل تبیین کننده اقدامات ایمنی غذایی در مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 375 | صفحه پایان 390

چکیده

 زمینه و هدف: بدون تردید, توجه به «ایمنی غذا در مزرعه» اولین گام در دستیابی به ایمنی غذایی و تولید محصول سالم است, در حالی که اقدامات مرتبط با ایمنی غذایی در مزرعه از سوی کشاورزان به دلیل نبود شناخت صحیح مورد توجه کافی قرار نمی گیرد. بر این اساس, هدف این تحقیق بررسی نگرش کشاورزان درباره منابع ایجاد آلودگی و عوامل تبیین کننده اقدامات ایمنی غذایی در مزرعه بود.روش بررسی: این تحقیق از لحاظ میزان کنترل متغیرها, غیرآزمایشی و توصیفی, از نظر روش گردآوری داده ها, میدانی و به لحاظ قابلیت تعمیم یافته ها, از نوع پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل 732 نفر از تولیدکنندگان کاهو در استان البرز بود که یک نمونه 230 نفری از آنان با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای با اختصاص متناسب (شهرستان ها به عنوان طبقات) انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته, گردآوری شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه بر اساس نظر متخصصان و کارشناسان مرتبط ارزیابی شد و پایایی آن از طریق محاسبه Cronbach Alpha برای سه سازه اقدامات ایمنی غذایی در مزرعه (0.728), منابع ایجاد آلودگی در مرحله قبل از برداشت (0.821) و منابع ایجاد آلودگی در مرحله پس از برداشت (0.801) تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS20 انجام گرفت. یافته ها: نتایج حاکی از آن بود که مهمترین منابع ایجاد آلودگی شامل استفاده از سموم و آفت کش ها در مزرعه و آب آبیاری (در مرحله قبل از برداشت) و مکان های نگهداری و انبار محصول و وجود رطوبت بالا به هنگام انتقال محصول (در مرحله پس از برداشت) بودند. همچنین, نتایج تحلیل عاملی اکتشافی با استفاده از چرخش Varimax نشان داد که متغیرهای زیربنایی اقدامات ایمنی غذایی در مزرعه در پنج عامل اقدامات مرتبط با آموزش و بهداشت کارگران, بهداشت عمومی, آبیاری, نظارتی و کنترلی و کنترل دام و حیات وحش, تلخیص و دسته بندی شده و در حدود 64.314 درصد از واریانس کل را پوشش دادند. در بین پنج عامل اشاره شده, عامل اقدامات مرتبط با آموزش و بهداشت کارگران با تبیین 18.725 درصد از واریانس کل, مهمترین عامل در مقایسه با سایر عوامل بود.نتیجه گیری: با توجه به تعدد منابع ایجاد آلودگی در مرحله قبل و پس از برداشت و احتمال وقوع آلودگی های مختلف در محصول کاهو, ضروری است که شرایط لازم برای تشویق و هدایت تولیدکنندگان به سوی انجام اقدامات ایمنی غذایی در مزرعه به ویژه از طریق آموزش آنان درباره شناخت منابع ایجاد آلودگی و اطلاع رسانی در زمینه اقدامات ایمنی و بهداشتی فراهم شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    میانجی، سپیده، رضایی، روح اله، و گنجلو، علی. (1396). بررسی نگرش تولیدکنندگان کاهو در استان البرز درباره منابع ایجاد آلودگی و عوامل تبیین کننده اقدامات ایمنی غذایی در مزرعه. سلامت و محیط زیست، 10(3 )، 375-390. SID. https://sid.ir/paper/145683/fa

    Vancouver: کپی

    میانجی سپیده، رضایی روح اله، گنجلو علی. بررسی نگرش تولیدکنندگان کاهو در استان البرز درباره منابع ایجاد آلودگی و عوامل تبیین کننده اقدامات ایمنی غذایی در مزرعه. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1396؛10(3 ):375-390. Available from: https://sid.ir/paper/145683/fa

    IEEE: کپی

    سپیده میانجی، روح اله رضایی، و علی گنجلو، “بررسی نگرش تولیدکنندگان کاهو در استان البرز درباره منابع ایجاد آلودگی و عوامل تبیین کننده اقدامات ایمنی غذایی در مزرعه،” سلامت و محیط زیست، vol. 10، no. 3 ، pp. 375–390، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145683/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button