مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,848
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

739
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت جیوه در آب و ماهی های سواحل جنوبی دریای خزر، ایران

صفحات

 صفحه شروع 329 | صفحه پایان 338

چکیده

 زمینه و هدف: آلودگی جیوه در اکوسیستم های دریایی یک تهدید بزرگ برای سلامت انسان در کشور های توسعه یافته همانند ایران است. از جمله راه های ورود جیوه به بدن انسان مصرف ماهی و غذا های دریایی است. پس از ورود جیوه به بدن انسان, جیوه به متیل جیوه تغییر می یابد و سبب اختلال هایی همچون اختلال های عصبی, نقص در باروری, نارسایی کلیه, بی ثباتی روانی, التهاب لثه, تشنج و تنش می شود. هدف پژوهش حاضر اندازه گیری غلظت جیوه در اکوسیستم آبی دریای خزر (آب و ماهی) است تا بتوان نتیجه این مطالعه را در حفاظت از سلامت انسان و کاهش آسیب های ناشی از جیوه به کار گرفت.روش بررسی: در این مطالعه به منظور ارزیابی غلظت جیوه در آب, از 36 ایستگاه و از چهار گونه ماهی صید شده از سواحل جنوبی دریای خزر 33 نمونه بافت کبد و 33 نمونه بافت خوراکی جمع آوری شد. در سنجش غلظت جیوه در نمونه های آب و ماهی از دستگاه ولتامتر پلارواگراف و جذب اتمی کوره گرافیتی استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین غلظت جیوه در نمونه های آب 1.697 mg/L, در بافت خوراکی ماهی 68.636 و در بافت کبد 125.606 mg/g.dw است. نتایج حاصل از فاکتور تجمع زیستی نشان می دهد غلظت جیوه از آب به ماهی در دامنه 14-80 برابر قرار دارد و غلظت های بیشینه از جیوه در نمونه های آب و ماهی در سواحل غربی دریای خزر مشاهده شده است.نتیجه گیری: بیش از 58 درصد ایستگاه های نمونه برداری شده از آب دریای خزر بر طبق استاندارد های US.EPA و SPPA به عنصر جیوه آلوده هستند و میانگین غلظت جیوه در نمونه های ماهی کمتر از استاندارد های WHO و EPA است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آبادی، محمد، زمانی، عباسعلی، پری زنگنه، عبدالحسین، خسروی، یونس، و بدیعی، حمید. (1396). بررسی غلظت جیوه در آب و ماهی های سواحل جنوبی دریای خزر, ایران. سلامت و محیط زیست، 10(3 )، 329-338. SID. https://sid.ir/paper/145684/fa

    Vancouver: کپی

    آبادی محمد، زمانی عباسعلی، پری زنگنه عبدالحسین، خسروی یونس، بدیعی حمید. بررسی غلظت جیوه در آب و ماهی های سواحل جنوبی دریای خزر, ایران. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1396؛10(3 ):329-338. Available from: https://sid.ir/paper/145684/fa

    IEEE: کپی

    محمد آبادی، عباسعلی زمانی، عبدالحسین پری زنگنه، یونس خسروی، و حمید بدیعی، “بررسی غلظت جیوه در آب و ماهی های سواحل جنوبی دریای خزر, ایران،” سلامت و محیط زیست، vol. 10، no. 3 ، pp. 329–338، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145684/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button