مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,116
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان نیترات در برخی از سبزی های کشت شده در شهرستان های پلدختر و خرم آباد در استان لرستان

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 112

چکیده

 زمینه و هدف: میزان نیترات یکی از مهمترین فاکتورهای تعیین کیفیت در سبزیجات است. امروزه به دلیل استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی حاوی ازت برای تسریع رشد رویشی, بسیاری از سبزی ها دارای درصد بالایی نیترات در رژیم غذایی انسان است. هدف از اجرای این تحقیق بررسی غلظت نیترات در 4 گونه سبزی کشت شده در دو شهرستان پلدختر و خرم آباد است. روش بررسی: در این تحقیق میزان نیترات 4 گونه سبزی شامل تره ایرانی, ریحان, نعنا, تربچه (غده و برگ) کاشته شده در مزارع سبزیکاری شهرستان­ های خرم­ آباد و پلدختر مورد اندازه ­ گیری قرار گرفت. از مزارع مزبور بصورت تصادفی از هر گونه سبزی سه نمونه kg2 از قسمت مورد مصرف آن جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل شد. میزان نیترات مطابق دستورالعمل موسسه آب و خاک ایران اندازه گیری شد. بدین منظور پس از آماده سازی نمونه ها جذب آنها با دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج nm580 اندازه گیری و با توجه به منحنی استاندارد میزان نیترات در سبزیجات مختلف تخمین زده شد. یافته ­ ها: نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد اثر نوع سبزی ها بر میزان نیترات تجمع یافته در دو منطقه خرم آباد و پلدختر به همراه تیمار شاهد معنی دار بود. مقایسه میانگین داده ها نشان داد, متوسط نیترات در سبزی­ های مورد مطالعه شهرستان خرم ­ آباد به ترتیب شامل غده تربچه (mg/kg 27017), ریحان (mg/kg 9500), تره ایرانی (mg/kg 8408), برگ تربچه (mg/kg 8231) و نعنا (mg/kg 5450) و در شهرستان پلدختر به ترتیب شامل غده تربچه (mg/kg 12933), ریحان (mg/kg 9063), تره ایرانی (mg/kg 6708), برگ تربچه (mg/kg 6296) و نعنا (mg/kg 5454) بود که همگی بالاتر از حد مجاز توصیه شده برای مصرف است. متوسط تجمع نیترات سبزی­ های مزرعه شاهد به ترتیب شامل غده تربچه (mg/kg 1586), ریحان (mg/kg 1134), تره ایرانی (mg/kg 906), برگ تربچه (mg/kg 794) و نعنا (mg/kg 662) بود که در محدوده مجاز برای مصرف قرار داشت. نتیجه گیری: میزان نیترات اندازه­ گیری شده در g 100 بافت سبزی به ترتیب در غده تربچه (7/36), ریحان (3/37), تره ایرانی (2/74), برگ تربچه (2/64) و نعنا (1/98) برابر بیشتر از حد مجاز مصرف روزانه است. با توجه به بالا بودن میزان نیترات در سبز­ های مورد مطالعه پیشنهاد می­ گردد که در مصرف این سبزیجات احتیاط نموده و نیترات سبزی­ های تولید شده در استان لرستان در فصول مختلف سال مورد ارزیابی قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حسنی مقدم، اسفندیار، بازدار، عبدالرضا، و شعبان، مهدی. (1398). بررسی میزان نیترات در برخی از سبزی های کشت شده در شهرستان های پلدختر و خرم آباد در استان لرستان. سلامت و محیط زیست، 12(1 )، 101-112. SID. https://sid.ir/paper/145852/fa

Vancouver: کپی

حسنی مقدم اسفندیار، بازدار عبدالرضا، شعبان مهدی. بررسی میزان نیترات در برخی از سبزی های کشت شده در شهرستان های پلدختر و خرم آباد در استان لرستان. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1398؛12(1 ):101-112. Available from: https://sid.ir/paper/145852/fa

IEEE: کپی

اسفندیار حسنی مقدم، عبدالرضا بازدار، و مهدی شعبان، “بررسی میزان نیترات در برخی از سبزی های کشت شده در شهرستان های پلدختر و خرم آباد در استان لرستان،” سلامت و محیط زیست، vol. 12، no. 1 ، pp. 101–112، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145852/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button