مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,297
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,144
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقدار فلزات سنگین در سبزیجات پرورشی حومه شهر شاهرود

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 202

چکیده

 زمینه و هدف: سبزیجات از اجزای مهم رژیم غذایی سالم هستند. آلودگی سبزیجات به فلزات سنگین از طریق آب آلوده می تواند منجر به تجمع زیستی در بدن مصرف کنندگان گردد. به همین منظور در این مطالعه میزان فلزات سرب,کروم,کادمیوم, آرسنیک و روی در سبزیجات پرورشی حومه شهر شاهرود در سال 1387 مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی - مقطعی بوده و 150 نمونه سبزی در طی 3 ماه, هر ماه 50 نمونه, به طور تصادفی برداشت گردید و پس از آماده سازی از دستگاه جذب اتمی برای تعیین میزان فلزات و از نرم افزار SPSS با سطح معناداری 0.05 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.یافته ها: میانگین غلظت سرب, کروم, کادمیوم و روی در گونه های مختلف سبزیجات با یکدیگر متفاوت و اختلاف از نظر آماری معنادار است(P<0.001) . اختلاف معناداری بین میانگین غلظت آرسنیک مشاهده نشد (P=0.173). با حدود اطمینان 95% میانگین غلظت سرب, کروم و کادمیوم موجود در سبزیجات با حدود استاندارد مجاز مواد غذایی از طریق گیاهان هم خوانی ندارد. آرسنیک اختلاف چندانی با حدود استاندارد ندارد و روی موجود در سبزیجات با بازه (188.74 mg/Kg و151.7 ) در محدود استاندارد قرار دارد.نتیجه گیری: به جز فلزات روی و آرسنیک میانگین غلظت کروم, کادمیوم و سرب بیش تر از محدود استاندارد ارایه شده توسط FAO & WHO برای گیاهان می باشد. پساب های شهری و صنعتی علت اصلی آلودگی سبزیجات پرورشی مزارع حومه شهر شاهرود به فلزات سنگین است و توصیه می شود از آبیاری سبزیجات با آب آلوده به هر نحو جلوگیری گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناظمی، سعید، عسگری، علیرضا، و راعی، مهدی. (1389). بررسی مقدار فلزات سنگین در سبزیجات پرورشی حومه شهر شاهرود. سلامت و محیط زیست، 3(2 (پی در پی 8))، 195-202. SID. https://sid.ir/paper/146105/fa

    Vancouver: کپی

    ناظمی سعید، عسگری علیرضا، راعی مهدی. بررسی مقدار فلزات سنگین در سبزیجات پرورشی حومه شهر شاهرود. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1389؛3(2 (پی در پی 8)):195-202. Available from: https://sid.ir/paper/146105/fa

    IEEE: کپی

    سعید ناظمی، علیرضا عسگری، و مهدی راعی، “بررسی مقدار فلزات سنگین در سبزیجات پرورشی حومه شهر شاهرود،” سلامت و محیط زیست، vol. 3، no. 2 (پی در پی 8)، pp. 195–202، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146105/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button