مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,519
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

حرکت باکتری اشرشیا کولی (Escherichia coli) آزادشده از کود گاوی در خاک غیراشباع مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 140

چکیده

 در کشاورزی برای بهبود حاصل خیزی خاک از کودهای گاوی بهره گیری می شود. اشرشیا کولی معمول ترین کلیفرم روده ای کود گاوی است, که به عنوان شاخص آلودگی آب های زیرزمینی مورد بررسی قرار می گیرد. هدف این پژوهش بررسی چگونگی حرکت باکتری اشرشیا کولی آزادشده از کود گاوی در شرایط جریان غیراشباع خاک, در مزرعه است. لایسیمترهایی (به قطر درونی 20.5 و ارتفاع 50cm) در مزرعه ای با بافت خاک لوم رسی کار گذاشته شدند. کنترل جریان غیراشباع در پتانسیل ماتریک5cm - با دستگاه نفوذسنج مکشی انجام گرفت. پس از برقراری جریان ماندگار, کود گاوی تازه هوا-خشک به میزان 10 Mg ha-1  (بر اساس وزن خشک) روی لایسیمترها ریخته شد. نمونه گیری با نمونه گیرهای پلاستیکی کارگذاشته شده در عمق های 20 و cm 40 لایسیمتر و در زمان های 1, 2, 4, 6, 12 و 24 ساعت پس از آغاز آبشویی کود انجام گرفت. فراوانی اشرشیا کولی در واحد حجم محلول خروجی از نمونه گیرها (C) و آب ورودی (C0) به روش زنده (شمارش پلیت) شمارش گردید. اثر عمق خاک, زمان نمونه برداری و اثر متقابل آنها بر C و C/C0 معنی دار شد (در سطح آماری 1%). در همه زمان ها شاخص نسبی جذب باکتری (SR) در مجموع دو لایه کمتر بود و با افزایش عمق خاک میزان پالایش هم بیشتر شد. با تصحیح غلظت ورودی برای لایه دوم دیده شد که SR در این لایه (20-40 cm) قابل توجه بوده و در زمان های 4 و 6 ساعت بیشتر از لایه اول به دست آمد. نقش لایه رویین خاک در پالایش باکتری برجسته بود ولی وجود جریان های ترجیحی به ویژه در زمان های آغازین باعث انتقال باکتری ها تا لایه دوم شد. کاهش دما در کاهش آزاد شدن باکتری از کود و افزایش گران روی آب تاثیرگذار بوده و سبب کاهش شدید غلظت باکتری محلول خاک در زمان24 h  شد. در کل نتایج این پژوهش نشان داد که افزون بر لایه رویین, لایه زیرین خاک با توجه به درصد بیشتر رس و آهک می تواند در پالایش باکتری ها کارایی ویژه ای داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهنگی، محمدباقر، مصدقی، محمدرضا، صفری سنجانی، علی اکبر، و محبوبی، علی اکبر. (1391). حرکت باکتری اشرشیا کولی (Escherichia coli) آزادشده از کود گاوی در خاک غیراشباع مزرعه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 16(59)، 127-140. SID. https://sid.ir/paper/14617/fa

    Vancouver: کپی

    فرهنگی محمدباقر، مصدقی محمدرضا، صفری سنجانی علی اکبر، محبوبی علی اکبر. حرکت باکتری اشرشیا کولی (Escherichia coli) آزادشده از کود گاوی در خاک غیراشباع مزرعه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1391؛16(59):127-140. Available from: https://sid.ir/paper/14617/fa

    IEEE: کپی

    محمدباقر فرهنگی، محمدرضا مصدقی، علی اکبر صفری سنجانی، و علی اکبر محبوبی، “حرکت باکتری اشرشیا کولی (Escherichia coli) آزادشده از کود گاوی در خاک غیراشباع مزرعه،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 16، no. 59، pp. 127–140، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14617/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button