مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,004
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نگرش گندم کاران، نانوایان و مصرف کنندگان نسبت به عوامل موثر بر کاهش ضایعات نان

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 53

چکیده

 هدف کلی این مطالعه پژوهشی که با روش توصیفی – پیمایشی انجام شده است بررسی نگرش کنشگران تولید گندم, تولید نان و مصرف نان و عوامل فرهنگی و اجتماعی است که می تواند بر ضایعات گندم, آرد و نان موثر باشد. جامعه ی آماری این پژوهش را گندمکاران, نانوایان و مصرف کنندگان نان در استانهای تهران, خوزستان, گلستان و کرمانشاه تشکیل دادند که اعضای نمونه با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای چند مرحله ای انتخاب شدند (1500 تولید کننده, 600 نانوا و 6000 خانوار). ابزار اصلی تحقیق, پرسشنامه مخصوص گندمکاران, نانوایان و مصرف کنندگان نان بود که پس از اطمینان از روایی و پایایی آنها به روش مصاحبه حضوری تکمیل شد. بر اساس یافته ها, گندمکاران نگرش مثبتی نسبت به عوامل فرهنگی و اجتماعی دخیل در ضایعات گندم دارند. بین سن, سابقه کار و تصحیلات گندمکاران و میزان ضایعات گندم آنها رابطه ای مشاهده نشد. نانوایان معتقدند که اگر کارگر نانوایی و نانوا بر این باور باشند که باید به نان به عنوان یک نعمت الهی نگریست این باور باعث کاهش ضایعات آرد و نان به عنوان یک نعمت الهی نگریست این باور باعث کاهش ضایعات آرد و نان در نانوایی می شود. ماهر بودن کارگر نانوایی و تناسب تخصص کارگران با نوع کار انها در حد زیاد در کاهش ضایعات موثر است. نگرش نانوایان به نان نیز از عوامل دخیل در افزایش یا کاهش ضایعات نان محسوب می شود. مصرف کنندگان نان نگرش و ادراک درستی از عوامل موثر در ضایعات آن دارند. همچنین نتیجه این تحقیق نشان داد که هر چه سطح تحصیلات مردم بیشتر باشد ضایعات نان نیز بیشتر است. بر اساس, بهترین راهکار برای کاهش ضایعات حاصل از عوامل فرهنگی و اجتماعی آموزش می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی بیگی، امیرحسین. (1387). نگرش گندم کاران, نانوایان و مصرف کنندگان نسبت به عوامل موثر بر کاهش ضایعات نان. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 39(1)، 45-53. SID. https://sid.ir/paper/146353/fa

    Vancouver: کپی

    علی بیگی امیرحسین. نگرش گندم کاران, نانوایان و مصرف کنندگان نسبت به عوامل موثر بر کاهش ضایعات نان. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1387؛39(1):45-53. Available from: https://sid.ir/paper/146353/fa

    IEEE: کپی

    امیرحسین علی بیگی، “نگرش گندم کاران, نانوایان و مصرف کنندگان نسبت به عوامل موثر بر کاهش ضایعات نان،” تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 39، no. 1، pp. 45–53، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146353/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button