مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,210
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

253
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی قوه نامیه دانه گرده و انتخاب گرده دهنده مناسب برای سه رقم فندق

صفحات

 صفحه شروع 367 | صفحه پایان 381

چکیده

 قوه نامیه دانه گرده پنج رقم فندق به نام های گرچه, نگرت, پشمینه, گردویی و گرد اشکورات به منظور بررسی مدت زمان ماندگاری و دستیابی به رقم گرده دهنده مناسب مورد ارزیابی قرار گرفتند. در آزمایش اول, نیمی از دانه های گرده در دمای اتاق (C°1±25) و نیمی دیگر در یخچال (C°4) قرار داده شدند. پس از گذشت 24 ساعت, 5, 10 و 20 روز, دانه های گرده در محیط کشت حاوی 10, 15 و 20 درصد ساکارز و 10 گرم در لیتر آگار با 5/6pH=  کشت شدند. نتایج نشان داد که استفاده از 15 درصد ساکارز در محیط کشت, بیشترین درصد جوانه زنی را به دنبال داشت. پس از گذشت 20 روز میانگین جوانه زنی دانه گرده ارقام گرد اشکورات, پشمینه, گرچه, گردویی و نگرت در دمای C°4 به ترتیب 48/54, 67/42, 21/42, 59/35 و 41/31 درصد بود. در آزمایش دوم, ارقام کاسفورد, دوباسه و سکورپ با پنج والد پدری بررسی شده در آزمایش اول گرده افشانی شدند. گرده افشانی آزاد, به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. با توجه به نتایج به دست آمده, گرده افشانی آزاد و گرده دهنده های گرچه و گردویی به ترتیب با میانگین های 37/51, 83/49 و 51/45 و ارقام سکورپ و دوباسه به عنوان والد مادری با میانگین های 03/55 و 92/52, بیشترین تعداد میوه را تشکیل دادند. گرده افشانی آزاد دوباسه و سکورپ و نیز تلاقی دانه گرده گرچه با والدین مادری دوباسه و سکورپ بیشترین میانگین تشکیل میوه را به دنبال داشتند. رقم کاسفورد با میانگین 75/19, بیشترین میانگین درصد میوه های پوک را تولید کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین آوا، سونا، تاتاری ورنوسفادرانی، مریم، جوادی مجدد، داوود، و ساعدی، ژاله. (1389). بررسی قوه نامیه دانه گرده و انتخاب گرده دهنده مناسب برای سه رقم فندق. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 26-1(3)، 367-381. SID. https://sid.ir/paper/146988/fa

    Vancouver: کپی

    حسین آوا سونا، تاتاری ورنوسفادرانی مریم، جوادی مجدد داوود، ساعدی ژاله. بررسی قوه نامیه دانه گرده و انتخاب گرده دهنده مناسب برای سه رقم فندق. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1389؛26-1(3):367-381. Available from: https://sid.ir/paper/146988/fa

    IEEE: کپی

    سونا حسین آوا، مریم تاتاری ورنوسفادرانی، داوود جوادی مجدد، و ژاله ساعدی، “بررسی قوه نامیه دانه گرده و انتخاب گرده دهنده مناسب برای سه رقم فندق،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 26-1، no. 3، pp. 367–381، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146988/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button