مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,178
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

712
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دانه گرده بر صفات کمی و کیفی میوه خرما رقم شاهانی

صفحات

 صفحه شروع 293 | صفحه پایان 310

چکیده

 گرده افشانی از مهم ترین فاکتورها در مدیریت نخلستان ها است که نقش مهمی در بهبود کمیت و کیفیت محصول خرما دارد. این پژوهش با هدف تعیین مناسب ترین پایه گرده زا برای خرمای شاهانی در قالب دو آزمایش جداگانه در ایستگاه تحقیقات کشاورزی جهرم و دانشگاه تربیت مدرس در سال های 1392-1390 انجام شد. آزمایش اول به منظور تعیین مناسب ترین پایه گرده زا در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با شش تیمار (گرده نر بومی جهرم, بومی داراب, بومی قیروکارزین, بومی لارستان, بومی فراشبند و گرده نر کشت بافتی بویر 11) و چهار تکرار انجام شد. آزمایش دوم به منظور بررسی درصد قوه نامیه دانه گرده, در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تیمار پایه گرده زا و چهار تکرار اجرا شد. نتایج حاصل از آزمایش اول نشان داد که اثر پایه های گرده زا بر صفات درصد تشکیل میوه, عملکرد, طول, قطر, وزن و حجم میوه معنی دار بود. بیشترین درصد تشکیل میوه و عملکرد به ترتیب در تیمارهای استفاده از پایه گرده زای بومی لارستان و پایه های بومی لارستان و بومی داراب به دست آمد.برخلاف صفات درصد رطوبت و خاکستر میوه, pH و اسیدیته آب میوه, اثر تیمارهای مختلف دانه گرده بر صفات نسبت گوشت به هسته و TSS معنی دار بود. بر اساس نتایج حاصل از آزمایش دوم, بین پایه های نر مورد مطالعه اختلاف معنی داری از نظر درصد جوانه زنی دانه گرده مشاهده شد. بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی دانه گرده به ترتیب مربوط به پایه نر بومی لارستان و کشت بافتی بویر 11 بود. به طورکلی نتایج این تحقیق نشان داد که پایه های گرده زای بومی لارستان و بومی داراب مناسب ترین پایه گرده زا در بین پایه های نر برای خرما رقم شاهانی در منطقه جهرم استان فارس هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خواجه پورتادوانی، عباس، ارزانی، کاظم، زرگری، حمید، و ساریخانی خرمی، سعادت. (1395). اثر دانه گرده بر صفات کمی و کیفی میوه خرما رقم شاهانی. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 32-1(3 )، 293-310. SID. https://sid.ir/paper/147034/fa

    Vancouver: کپی

    خواجه پورتادوانی عباس، ارزانی کاظم، زرگری حمید، ساریخانی خرمی سعادت. اثر دانه گرده بر صفات کمی و کیفی میوه خرما رقم شاهانی. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1395؛32-1(3 ):293-310. Available from: https://sid.ir/paper/147034/fa

    IEEE: کپی

    عباس خواجه پورتادوانی، کاظم ارزانی، حمید زرگری، و سعادت ساریخانی خرمی، “اثر دانه گرده بر صفات کمی و کیفی میوه خرما رقم شاهانی،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 32-1، no. 3 ، pp. 293–310، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147034/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button