مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

856
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اجزای فیزیکی مقاومت در ژنوتیپ های پیاز مقاوم و حساس به بیماری پوسیدگی ریشه و طبق ناشی از قارچ Fusarium oxysporum f. sp. cepae

صفحات

 صفحه شروع 547 | صفحه پایان 564

چکیده

 یکی از عوامل محدود کننده رشد گیاه پیاز, بیماری پوسیدگی ریشه و طبق است که در اثر قارچ Fusarium oxysporum f. sp. cepae ایجاد می شود. در این تحقیق, هشت ژنوتیپ پیاز بومی شامل قرمز آذرشهر, سفید قم, هرسین, درچه اصفهان, سفید کاشان, اسحاق آباد نیشابور, ابرکوه یزد و قولی قصه زنجان و دو ژنوتیپ خارجی تگزاس ارلی گرانو و سوییت اسپانیش مورد آزمون قرار گرفتند. ابتدا, این ژنوتیپ ها با بررسی درصد ریشه های آلوده و بر اساس فاکتورهای بیماری (درصد آلودگی, شدت و شاخص بیماری) در طیف های مقاوم, متحمل و حساس ارزیابی شدند. به منظور بررسی اجزای فیزیکی مقاومت, ویژگی های آناتومیکی ریشه شامل ضخامت اپیدرم, ضخامت و تعداد لایه پارانشیم پوست, ضخامت آندودرم, ضخامت دایره محیطیه, شعاع استوانه مرکزی, قطر آوند آبکشی, قطر آوندهای چوبی و قطر اولین لایه سلولی پوست اسکلرانشیمی, مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد ژنوتیپ های مورد آزمون از نظر میانگین برخی از صفات مورد بررسی, اختلاف معنی داری داشتند و همبستگی بالا و مثبت بین این صفات و میزان مقاومت این ژنوتیپ ها به بیماری پوسیدگی ریشه و طبق وجود داشت. صفت تعداد لایه پارانشیم پوست, نقش قابل توجه در مقاومت را دارا بود, به طوری که بیشترین میانگین تعداد لایه پارانشیم پوست در ژنوتیپ های مقاوم سفید کاشان, سفید قم و کمترین میانگین در ژنوتیپ های حساس هرسین و قولی قصه زنجان مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصراصفهانی، مهدی، و حسینی کوپائی، منصوره. (1394). اجزای فیزیکی مقاومت در ژنوتیپ های پیاز مقاوم و حساس به بیماری پوسیدگی ریشه و طبق ناشی از قارچ Fusarium oxysporum f. sp. cepae. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 31-1(3)، 547-564. SID. https://sid.ir/paper/147053/fa

    Vancouver: کپی

    نصراصفهانی مهدی، حسینی کوپائی منصوره. اجزای فیزیکی مقاومت در ژنوتیپ های پیاز مقاوم و حساس به بیماری پوسیدگی ریشه و طبق ناشی از قارچ Fusarium oxysporum f. sp. cepae. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1394؛31-1(3):547-564. Available from: https://sid.ir/paper/147053/fa

    IEEE: کپی

    مهدی نصراصفهانی، و منصوره حسینی کوپائی، “اجزای فیزیکی مقاومت در ژنوتیپ های پیاز مقاوم و حساس به بیماری پوسیدگی ریشه و طبق ناشی از قارچ Fusarium oxysporum f. sp. cepae،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 31-1، no. 3، pp. 547–564، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147053/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button