مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,297
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری و متیل جاسمونات بر خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی و میزان رنگیزه های فتوسنتزی دو رقم ریحان

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 98

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر متقابل شوری و متیل جاسمونات بر برخی شاخص های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی دو رقم ریحان, آزمایشی گلدانی با استفاده از تنش شوری کلرید سدیم 0, 30, 60 و 90 میلی مولار و محلول پاشی متیل جاسمونات 0 و 0.5 میلی مولار در دو رقم تجاری Rubi و Genove انجام شد. در طول دوره رشد صفات مورفولوژیکی بیوشیمیائی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد تیمار شوری کلرید سدیم روی تمامی صفات اندازه گیری شده به جز محتوی کارتنوئید تاثیر معنی داری داشته است. با افزایش سطح شوری تا 90 میلی مولار ارتفاع بوته, وزن تر و خشک ساقه, میزان کربوهیدرات های کل و محتوای آب برگ در هر دو رقم کاهش ولی وزن تر ریشه, میزان نشت الکترولیت, پرولین, کلروفیل a و کلروفیل کل افزایش یافت. تیمار متیل جاسمونات بر روی وزن تر ساقه, میزان کربوهیدرات کل, پرولین و کلروفیل کل در سطح احتمال 1 درصد و بر ارتفاع بوته, وزن تر ریشه, وزن خشک ریشه و کلروفیل aوb در سطح احتمال 5 درصد تاثیر معنی داری داشت ولی روی بقیه صفات بی تاثیر بود. اثر متقابل شوری و متیل جاسمونات فقط بر کلروفیل a, b و کل در سطح احتمال 1 درصد معنی دار شد. اثر متقابل شوری, متیل جاسمونات و رقم نیز بر وزن تر ریشه, کربوهیدرات کل, کلروفیل a و کلروفیل کل در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود ولی روی صفات دیگر تاثیری نداشت. به طور کلی نتیجه این تحقیق نشان داد که دو رقم ریحان مورد مطالعه واکنش متفاوتی به شرایط تنش شوری و کاربرد متیل جاسمونات نشان دادند. کاربرد متیل جاسمونات در شرایط تنش شوری باعث بهبود صفات مورفولوژیکی, بیوشیمیایی و رنگیزه های فتوسنتزی در ریحان شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button