مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,946
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,005
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سن زدگی دانه بر کیفیت نانوایی ارقام گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 413 | صفحه پایان 427

چکیده

 سن معمولی گندم با نام علمی Eurygaster integriceps Put. از آفات مهم غلات به ویژه گندم و جو در ایران است که علاوه بر خسارت کمی و کاهش عملکرد, باعث افت شدید کیفیت نانوایی گندم می شود. در این تحقیق برای بررسی میزان افت کیفیت نانوایی گندم در اثر سن زدگی, 10 رقم گندم نان تجارتی کشور با کیفیت نانوایی مختلف انتخاب شد. از هرکدام از آنها یک نمونه بذر ده کیلوگرمی از مزارع سن زده کشور (مزارع کشاورزان استانهای تهران, همدان, یزد و آذربایجان شرقی) جمع آوری شد. از هر نمونه تمام دانه های سن زده جدا و سپس با استفاده از این دانه های سن زده بطور مصنوعی تعداد 8 زیر نمونه 100 گرمی با درصدهای مختلف سن زدگی آماده گردید. این زیر نمونه ها که براساس تجربیات و مطالعات گذشته انتخاب شدند, عبارت بودند از: بدون سن زدگی, %05, %1, %1.5, %2, %3, %4, %5 سن زدگی. این زیر نمونه ها برای هر رقم در چهار تکرار تهیه شد. علاوه بر نمونه های 5-0 درصدی, یک نمونه %10 نیز در دو تکرار برای هر رقم تهیه و نسبت به اندازه گیری شاخص های کیفیت نانوایی کلیه نمونه ها اقدام گردید. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که از نظر صفات مورد بررسی تفاوت معنی داری بین ارقام وجود دارد ولی تفاوت معنی دار بین درصدهای مختلف سن زدگی (صفر تا 5 درصد سن زدگی) و اثر متقابل آن با ارقام دیده نشد. در حالیکه در سن زدگی بالای %5 افت شدیدی در شاخص های کیفیت نانوایی از جمله درصد پروتئین, حجم رسوب زلنی, حجم رسوب SDS و درصد گلوتن مرطوب مشاهده گردید. میزان کاهش شاخص های مورد بررسی در دامنه سن زدگی 10-5 درصد ارتباط مستقیمی با کیفیت نانوایی ارقام نشان داد. بطوریکه هرچه کیفیت نانوایی ارقام بالاتر بود کاهش شدیدتری در شاخص های کیفیت در اثر سن زدگی بالای %5 مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجفی میرک، توحید، نجفیان، گودرز، خرسندی، هنگامه، معین نمینی، سعید، و شرفی، گیتی. (1392). اثر سن زدگی دانه بر کیفیت نانوایی ارقام گندم نان. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، 29-2(4)، 413-427. SID. https://sid.ir/paper/147271/fa

    Vancouver: کپی

    نجفی میرک توحید، نجفیان گودرز، خرسندی هنگامه، معین نمینی سعید، شرفی گیتی. اثر سن زدگی دانه بر کیفیت نانوایی ارقام گندم نان. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1392؛29-2(4):413-427. Available from: https://sid.ir/paper/147271/fa

    IEEE: کپی

    توحید نجفی میرک، گودرز نجفیان، هنگامه خرسندی، سعید معین نمینی، و گیتی شرفی، “اثر سن زدگی دانه بر کیفیت نانوایی ارقام گندم نان،” مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 29-2، no. 4، pp. 413–427، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147271/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button