مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

869
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

157
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

روابط بین عملکرد دانه و اجزای آن در ژنوتیپ های گلرنگ (.Carthamus tinctorius L)

صفحات

 صفحه شروع 525 | صفحه پایان 535

چکیده

 به منظور بررسی روابط بین عملکرد دانه و اجزای آن در گلرنگ, تجزیه ضرایب مسیر و تجزیه عامل ها با استفاده از برخی صفات زراعی و مورفولوژیک در 32 ژنوتیپ مختلف گلرنگ انجام شد. ژنوتیپ ها در سال زراعی 1384-1383 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان و در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 3 تکرار ارزیابی شدند. ضرایب هم بستگی بین صفات نشان داد که بین هر کدام از صفات عملکرد دانه در واحد سطح و عملکرد دانه در بوته با صفات تعداد دانه در طبق و تعداد طبق در بوته هم بستگی مثبت و بالایی وجود داشته است. بر اساس نتایج رگرسیون مرحله ای برای عملکرد دانه در واحد سطح, تعداد طبق در بوته به تنهایی 43.6 درصد و به همراه تعداد دانه در طبق و ارتفاع بوته 60 درصد از تغییرات این صفت را توجیه کردند. نتایج رگرسیون مرحله ای برای عملکرد دانه در بوته نیز نشان داد که صفات تعداد دانه در طبق, تعداد طبق در بوته و وزن هزار دانه 81.2 درصد از تغییرات عملکرد دانه در بوته را موجب شدند. بر اساس ضرایب مسیر, صفت تعداد طبق در بوته بیشترین اثر مستقیم مثبت را بر هرکدام از صفات عملکرد دانه در واحد سطح و عملکرد دانه در بوته داشت, ضمن این که این اثر از طریق تاثیر غیر مستقیم و منفی وزن هزار دانه کاهش یافت. نتایج تجزیه به عامل ها برای صفات سه عامل اصلی را مشخص کرد که مجموعا 81.81 درصد از کل تغییرات را توجیه نمودند. این عامل ها با توجه به اجزای تشکیل دهنده آنها به ترتیب عامل عملکرد و اجزای آن, عامل خصوصیات فنولوژیکی بوته (روز تا 50 درصد سبز شدن, روز تا گل دهی و روز تا رسیدگی) و عامل شاخه بندی نامیده شدند. به طور کلی می توان نتیجه گیری نمود که سه صفت تعداد طبق در بوته, تعداد دانه در طبق و وزن هزار دانه به ترتیب از اهمیت نسبی بیشتری درتعیین عملکرد دانه گلرنگ برخوردارند و این اجزای عملکرد می توانند به عنوان شاخص انتخاب در برنامه های به نژادی این گیاه مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

امینی، فاطمه، سعیدی، قدرت اله، و ارزانی، احمد. (1387). روابط بین عملکرد دانه و اجزای آن در ژنوتیپ های گلرنگ (.Carthamus tinctorius L). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 12(45 (ب))، 525-535. SID. https://sid.ir/paper/14732/fa

Vancouver: کپی

امینی فاطمه، سعیدی قدرت اله، ارزانی احمد. روابط بین عملکرد دانه و اجزای آن در ژنوتیپ های گلرنگ (.Carthamus tinctorius L). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1387؛12(45 (ب)):525-535. Available from: https://sid.ir/paper/14732/fa

IEEE: کپی

فاطمه امینی، قدرت اله سعیدی، و احمد ارزانی، “روابط بین عملکرد دانه و اجزای آن در ژنوتیپ های گلرنگ (.Carthamus tinctorius L)،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 12، no. 45 (ب)، pp. 525–535، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14732/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button