مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,362
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

819
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از مدل ریاضی گومپرتز برای تخمین پارامترهای رشد جوجه های گوشتی سویه تجاری راس تغذیه شده با جیره های حاوی سطوح مختلف دانه خلر خام یا حرارت داده شده

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 115

چکیده

 پارامترهای رشد جوجه های گوشتی راس با استفاده از تابع غیر خطی گومپرتز, در یک آزمایش با جیره های حاوی سطوح مختلف دانه خلر تخمین زده شد. در این آزمایش 210 قطعه جوجه گوشتی از سن چهارده روزگی به مدت 4 هفته با جیره های غذایی حاوی سطوح صفر, 10, 20 و 30 درصد دانه خلر خام و حرارت داده شده تغذیه شدند. آزمایش در قالب یک طرح آماری بلوک کامل تصادفی با 7 تیمار, 3 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که بر اساس مدل برازش شده, پارامتر مرتبط با وزن اولیه جوجه ها برای جیره های 20 و 30 درصد خلر خام بالاتر بود (P<0.05). در مورد پارامترهای مرتبط با وزن اولیه, وزن نهایی و زمان تغییر منحنی رشد, جیره های 20 درصد خلر حرارت داده شده و 30 درصد خلر خام دارای تفاوت معنی داری بودند (P<0.05). زمان تغییر منحنی رشد (نقطه عطف) برای تیمار 30 درصد خلر خام دیرتر (47 روزگی) از تیمار 10 درصد خلر حرارت داده شده (39 روزگی) پیش بینی گردید. از نظر وزن بدن در هنگام تغییر منحنی رشد, بین تیمارهای حاوی 30 درصد خلر خام (2279.4 گرم) و 10 درصد خلر حرارت داده شده (1701.2 گرم) تفاوت معنی دار (P<0.05) وجود داشت. در جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی 20 درصد خلر حرارت داده شده, منحنی رشد زودتر تغییر نمود و جوجه ها وزن پایین تری داشتند, اما در جوجه های تغذیه شده با تیمار 30 درصد خلر خام در سن بالاتری منحنی رشد تغییر نمود و در این زمان وزن بالاتری نسبت به تیمار حاوی 20 درصد خلر حرارت داده شده به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیرآبادی، زهره، فرهنگ فر، همایون، ریاسی، احمد، و جان محمدی، حسین. (1390). استفاده از مدل ریاضی گومپرتز برای تخمین پارامترهای رشد جوجه های گوشتی سویه تجاری راس تغذیه شده با جیره های حاوی سطوح مختلف دانه خلر خام یا حرارت داده شده. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 21(1)، 105-115. SID. https://sid.ir/paper/147480/fa

    Vancouver: کپی

    امیرآبادی زهره، فرهنگ فر همایون، ریاسی احمد، جان محمدی حسین. استفاده از مدل ریاضی گومپرتز برای تخمین پارامترهای رشد جوجه های گوشتی سویه تجاری راس تغذیه شده با جیره های حاوی سطوح مختلف دانه خلر خام یا حرارت داده شده. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21(1):105-115. Available from: https://sid.ir/paper/147480/fa

    IEEE: کپی

    زهره امیرآبادی، همایون فرهنگ فر، احمد ریاسی، و حسین جان محمدی، “استفاده از مدل ریاضی گومپرتز برای تخمین پارامترهای رشد جوجه های گوشتی سویه تجاری راس تغذیه شده با جیره های حاوی سطوح مختلف دانه خلر خام یا حرارت داده شده،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 21، no. 1، pp. 105–115، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147480/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button