مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,389
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

691
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره اتانولی گیاه مرزنجوش بر فراسنجه های کیفی و غلظت مالون دی آلدهید اسپرم منجمد یخ گشایی شده گاو هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 زمینه مطالعاتی: مراحل مختلف عمل آوری, نگهداری و انجماد منی, بدلیل ایجاد استرس های فیزیولوژیکی و شیمیایی در سطح غشای اسپرم, باعث کاهش کیفیت اسپرم منجمد یخ گشایی شده می شود. برای مقابله با این مشکل استفاده از آنتی اکسیدان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف: هدف این مطالعه بررسی تاثیر عصاره گیاه مرزنجوش بعنوان آنتی اکسیدان طبیعی, بر پارامترهای میکروسکوپی و بیوشیمیایی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده گاو هلشتاین بود. روش کار: در این تحقیق از 3 رأس گاو هلشتاین, دو بار در هفته, توسط واژن مصنوعی اسپرم گیری شده و جهت از بین بردن اثرات فردی دام ها, انزال ها در نسبت های مساوی با هم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصاره گیاه مرزنجوش (2, 4, 8, 12, 16, 20 میلی لیتر در دسی لیتر محلول رقیق کننده) به رقیق کننده بر پایه زرده تخم مرغ-سیترات افزوده شد. نمونه ها پس از طی مراحل سردسازی و تعادل, در معرض بخار نیتروژن مایع, منجمد و تا زمان ارزیابی در داخل ازت مایع نگهداری شدند. بعد از یخ گشایی, پارامترهای تحرک, زنده مانی, یکپارچگی غشا و پراکسیداسیون لیپید به ترتیب توسط سیستم کاسا, رنگ آمیزی ائوزین-نیگروزین, محلول هیپواسموتیک و اندازه گیری غلظت مالون دی آلدئید ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که افزودن سطح 4 میلی لیتر در دسی لیتر از عصاره مرزنجوش باعث بهبود معنی دار پارامترهای تحرک, زنده مانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی اسپرم ها, بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی در مقایسه با گروه شاهد شده و نیز میزان پراکسیداسیون لیپید را نسبت به گروه شاهد بطور معنی داری (P<0.05) کاهش داد. نتیجه گیری نهایی: بررسی ما تاثیر مثبت عصاره مرزنجوش در سطح 4 میلی لیتر بر دسی لیتر بر کیفیت اسپرم منجمد-یخ گشایی شده گاو را تایید می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهادی، رامین، دقیق کیا، حسین، حسین خانی، علی، قاسمی پناهی، بابک، دهقان، غلامرضا، و اشرفی، ایرج. (1394). اثر عصاره اتانولی گیاه مرزنجوش بر فراسنجه های کیفی و غلظت مالون دی آلدهید اسپرم منجمد یخ گشایی شده گاو هلشتاین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 25(1)، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/147493/fa

    Vancouver: کپی

    فرهادی رامین، دقیق کیا حسین، حسین خانی علی، قاسمی پناهی بابک، دهقان غلامرضا، اشرفی ایرج. اثر عصاره اتانولی گیاه مرزنجوش بر فراسنجه های کیفی و غلظت مالون دی آلدهید اسپرم منجمد یخ گشایی شده گاو هلشتاین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1394؛25(1):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/147493/fa

    IEEE: کپی

    رامین فرهادی، حسین دقیق کیا، علی حسین خانی، بابک قاسمی پناهی، غلامرضا دهقان، و ایرج اشرفی، “اثر عصاره اتانولی گیاه مرزنجوش بر فراسنجه های کیفی و غلظت مالون دی آلدهید اسپرم منجمد یخ گشایی شده گاو هلشتاین،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 25، no. 1، pp. 1–11، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147493/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا