مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,350
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

814
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسید سیتریک و فیتاز میکروبی بر قابلیت هضم ایلئومی و فعالیت آنزیمی سرم خون جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 71

چکیده

 به منظور بررسی اثر اسید سیتریک و فیتاز میکروبی بر قابلیت هضم ایلئومی برخی مواد مغذی, ابقای مواد معدنی پلاسما, عملکرد رشد, فعالیت آنزیمی و برخی از فراسنجه های سرم خون جوجه های گوشتی, تعداد 270 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 3×3 با سه سطح اسید سیتریک (0, 3 و 6 درصد) و سه سطح آنزیم فیتاز (0, 500 و 1000 واحد آنزیم در هر کیلوگرم از جیره) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 9 جیره آزمایشی, سه تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مکمل نمودن جیره ها با فیتاز میکروبی, افزایش وزن بدن, مصرف خوراک, قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی, غلظت کلسترول, تری گلیسرید و آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز سرم و غلظت فسفر پلاسما را به طور معنی داری (P<0.05) افزایش داد, اما موجب کاهش (P<0.05) غلظت آلکالین فسفاتاز, آلانین آمینوترانسفراز و لاکتات دهیدروژناز سرم و غلظت آهن پلاسما گردید. همچنین نتایج نشان دهنده آن بود که افزودن 3 درصد اسید سیتریک, به طور معنی داری (P<0.05) سبب افزایش قابلیت هضم ایلئومی پروتئین, انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری و فسفر کل گردید. استفاده از 6 درصد اسید سیتریک در جیره های غذایی موجب کاهش معنی دار (P<0.01) صفات عملکردی, قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی (به استثنای کلسیم), غلظت کلسترول و آنزیم آلکالین فسفاتاز سرم, غلظت فسفر و آهن پلاسما گردید و هم زمان فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز سرم را به طور معنی داری (P<0.05) افزایش داد. لذا یافته های آزمایش حاضر بیان گر آن است که جیره های حاوی 3 درصد اسید سیتریک مکمل شده با 1000 واحد آنزیم فیتاز موجب بهبود شاخص های عملکرد, افزایش قابلیت هضم مواد مغذی و ابقای مواد معدنی در جوجه های گوشتی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نورمحمدی، روح اله، حسینی، سیدمحمد، و وکیلی، معصومه. (1392). اثر اسید سیتریک و فیتاز میکروبی بر قابلیت هضم ایلئومی و فعالیت آنزیمی سرم خون جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 23(1 )، 57-71. SID. https://sid.ir/paper/147510/fa

    Vancouver: کپی

    نورمحمدی روح اله، حسینی سیدمحمد، وکیلی معصومه. اثر اسید سیتریک و فیتاز میکروبی بر قابلیت هضم ایلئومی و فعالیت آنزیمی سرم خون جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1392؛23(1 ):57-71. Available from: https://sid.ir/paper/147510/fa

    IEEE: کپی

    روح اله نورمحمدی، سیدمحمد حسینی، و معصومه وکیلی، “اثر اسید سیتریک و فیتاز میکروبی بر قابلیت هضم ایلئومی و فعالیت آنزیمی سرم خون جوجه های گوشتی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 23، no. 1 ، pp. 57–71، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147510/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button