مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,142
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

882
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغذیه مکمل های گرده حاوی فیدبی و مخمر نانوایی بر رشد کلنی های زنبور عسل

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 138

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی میزان خوش خوراکی مکمل گرده تهیه شده با فید بی و مخمر نانوایی و اثر آنها بر افزایش جمعیت کلنی های زنبور عسل (Apis mellifera L.) انجام شد. بدین منظور 16 کلنی زنبور عسل, با ملکه یکساله خواهری و میزان جمعیت و ذخایر غذایی یکسان, به چهار تیمار و چهار تکرار تقسیم شد. کلنی های گروه اول بعنوان گروه شاهد فقط با شربت شکر یک به یک تغذیه شدند, گروه دوم با کیک (15% مخمر نان + 45% فیدبی+ 30% پودر شکر + 10% عسل) + شربت شکر, گروه سوم با کیک (25% مخمر نان + 35% فیدبی + 30% پودر شکر + 10 % عسل) + شربت شکر و گروه چهارم با کیک (60% فیدبی + 30 % پودر شکر + 10 % عسل) + شربت شکر در شش مرحله به فاصله یک هفته تغذیه شدند. در طول آزمایش, هر 21 روز یک بار میزان جمعیت بالغین و نوزادان کلنی ها اندازه گیری شد. داده های به دست آمده از آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که جیره های مربوط به گروه های دوم و چهارم بهترین خوش خوراکی را داشته و حداکثر میزان پرورش نوزاد و افزایش جمعیت را در کلنی ها سبب شدند. میانگین مصرف جیره غذایی در گروه چهارم و دوم به ترتیب برابر 251.25 و 237.5 گرم و گروه سوم 145 گرم کیک در 6 هفته بود. 42 روز بعد از شروع آزمایش همه گروه هایی که با کیک مکمل گرده تغذیه شدند, از نظر سطح نوزادان در وضعیت بهتری نسبت به گروه شاهد قرار داشته, به طوری که گروه چهارم با میانگین 21546 سلول بیشترین و شاهد با میانگین 9065.25 سلول کمترین میزان نوزاد را داشتند. هم چنین در روز 42 آزمایش کندوهای گروه چهارم و گروه دوم به ترتیب با میانگین 21938 و 21375 زنبور کارگر دارای جمعیت بیشتری نسبت به تیمارهای سوم و شاهد به ترتیب با میانگین 18000 و 14625 زنبورکارگر بودند. نتایج آزمایش نشان داد که تغذیه زنبورها با جیره غذایی 45% فیدبی + 15% مخمر + 30% پودر شکر + 10% عسل از لحاظ خوش خوراکی و افزایش جمعیت نوزادان و بالغین بر سایر جیره های غذایی ارجحیت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علمی، محسن، و فانی، علیرضا. (1392). اثر تغذیه مکمل های گرده حاوی فیدبی و مخمر نانوایی بر رشد کلنی های زنبور عسل. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 23(1 )، 129-138. SID. https://sid.ir/paper/147512/fa

    Vancouver: کپی

    علمی محسن، فانی علیرضا. اثر تغذیه مکمل های گرده حاوی فیدبی و مخمر نانوایی بر رشد کلنی های زنبور عسل. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1392؛23(1 ):129-138. Available from: https://sid.ir/paper/147512/fa

    IEEE: کپی

    محسن علمی، و علیرضا فانی، “اثر تغذیه مکمل های گرده حاوی فیدبی و مخمر نانوایی بر رشد کلنی های زنبور عسل،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 23، no. 1 ، pp. 129–138، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147512/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button