مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

864
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر هدایت الکتریکی محلول غذایی بر رشد و نمو گل رز شاخه بریده ی رقم ’ دولسویتا‘ در نظام آبکشت

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 77

چکیده

 تولید گل رز تابعی از صفات ژنتیکی و ویژگی های محیطی از جمله کمیت و کیفیت آب آبیاری است. با توجه به محدودیت دسترسی به منابع آب با کیفیت در اغلب دشت های کشور, در این پژوهش تأثیر هدایت الکتریکی آب آبیاری ناشی از افزایش غلظت سدیم کلراید بر عملکرد کمی و کیفی گل رز رقم دولسویتا در نظام آبکشت (هیدروپونیک) بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل محلول غذایی با چهار سطح هدایت الکتریکی 6/1, 8/1, 0/2 و 2/2 دسی زیمنس بر متر, به ترتیب 18/3, 57/4, 69/5 و 87/6 میلی مولار سدیم و 58/1, 71/2, 76/3 و 11/5 میلی مولار کلراید, داشت. نتایج نشان داد, در صورت تنظیم بهینه ی غلظت و نسبت یون ها در فرمول محلول غذایی, تیمارهای آزمایشی نه تنها بر عملکرد کمی و کیفی گل رز رقم دولسویتا تأثیر معنی داری ندارند, بلکه با افزایش هدایت الکتریکی سنگ گیری گلبرگ ها مقداری بهبود می یابد. به رغم اعمال 40 درصد کسر آبشویی, هدایت الکتریکی زهاب گلدان ها به تدریج افزایش یافت. همچنین با افزایش غلظت یون های سدیم و کلراید, تنها غلظت کلراید در بافت برگ ها به طور معنی داری افزایش یافت. درمجموع نتایج این پژوهش نشان داد, با بهینه سازی فرمول محلول غذایی, گل رز رقم دولسویتا تغییر در هدایت الکتریکی محلول غذایی در بازه ی 6/1 تا 2/2 دسی زیمنس بر متر (ناشی از افزایش سدیم کلراید) را بدون کاهش در عملکرد و یا کیفیت تحمل می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسگری، داوود، کافی، محسن، نادری، روح انگیز، و راهنمایی، رسول. (1397). تأثیر هدایت الکتریکی محلول غذایی بر رشد و نمو گل رز شاخه بریده ی رقم ’ دولسویتا‘ در نظام آبکشت. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(1 )، 69-77. SID. https://sid.ir/paper/147946/fa

    Vancouver: کپی

    عسگری داوود، کافی محسن، نادری روح انگیز، راهنمایی رسول. تأثیر هدایت الکتریکی محلول غذایی بر رشد و نمو گل رز شاخه بریده ی رقم ’ دولسویتا‘ در نظام آبکشت. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(1 ):69-77. Available from: https://sid.ir/paper/147946/fa

    IEEE: کپی

    داوود عسگری، محسن کافی، روح انگیز نادری، و رسول راهنمایی، “تأثیر هدایت الکتریکی محلول غذایی بر رشد و نمو گل رز شاخه بریده ی رقم ’ دولسویتا‘ در نظام آبکشت،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 1 ، pp. 69–77، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147946/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button