Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

782
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تأثیر پرتوگاما بر آلودگی میکروبی و شاخص های کیفی سه رقم خرما (Phoenix dactylifera L. ) در مدت انبارمانی

صفحات

 صفحه شروع 149 | صفحه پایان 158

چکیده

خرما از جمله محصولات مهم باغی و راهبردی به ویژه صادراتی ایران است. حفظ کیفیت میوه و کاهش میزان آلودگی میکروبی و مدیریت و مهار (کنترل) آفات انباری از هدف های مهم انبارمانی خرماست. بدین منظور برای بررسی تأثیر پرتوگاما در ضدعفونی میوه ی خرما, پژوهشی بر یک رقم میوه ی نیمه خشک خرما 'پیارم' و دو رقم میوه ی خشک 'دیری' و 'زاهدی'به مدت 4 ماه در دمای ° C2± 25 انجام شد. میوه ها پس از برداشت, توسط اشعه ی گاما (kG 5, 0, 1, 3) پرتودهی شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد, در هر سه رقم, میوه های تیمار شده نسبت به شاهد درصد کاهش وزن کمتر و فلاونوئید بالاتری نشان دادند. پرتودهی با افزایش دُز به طور قابل توجهی موجب بهبود کیفیت حسی در هر سه رقم شد. در هر سه رقم پرتودهی به طور معنی داری درصد آفت را مهار کرد. پرتودهی تأثیر قابل توجهی در مهار آلودگی قارچی خرمای رقم پیارم نداشت درحالی که در دو رقم دیگر با افزایش دُز پرتودهی, کاهش قابل توجهی در کاهش آلودگی قارچی مشاهده شد. در رقم دیری هیچ گونه آلودگی باکتریایی مشاهده نشد. در دو رقم دیگر نیز با افزایش شدت پرتودهی, آلودگی باکتریایی به طور قابل توجهی کاهش یافت. به طورکلی, مؤثرترین دُز پرتودهی در این پژوهش kG 5 مشاهده شد. نتایج نشان می دهد, پرتودهی گاما بسته به رقم نقش مؤثری در جلوگیری از آلودگی میکروبی و حفظ ویژگی های کیفی میوه دارد و می تواند برای افزایش کیفیت بهداشتی میوه ها و به عنوان یک روش ضدعفونی کننده در آینده در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زربخش، سعیده، رستگار، سمیه، و جوادپور، صدیقه. (1397). ارزیابی تأثیر پرتوگاما بر آلودگی میکروبی و شاخص های کیفی سه رقم خرما (Phoenix dactylifera L. ) در مدت انبارمانی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(1 )، 149-158. SID. https://sid.ir/paper/147948/fa

    Vancouver: کپی

    زربخش سعیده، رستگار سمیه، جوادپور صدیقه. ارزیابی تأثیر پرتوگاما بر آلودگی میکروبی و شاخص های کیفی سه رقم خرما (Phoenix dactylifera L. ) در مدت انبارمانی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(1 ):149-158. Available from: https://sid.ir/paper/147948/fa

    IEEE: کپی

    سعیده زربخش، سمیه رستگار، و صدیقه جوادپور، “ارزیابی تأثیر پرتوگاما بر آلودگی میکروبی و شاخص های کیفی سه رقم خرما (Phoenix dactylifera L. ) در مدت انبارمانی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 1 ، pp. 149–158، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147948/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا