مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

692
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص ریخت شناسی میوه ی برخی از ژنوتیپ های وحشی زرشک در استان آذربایجان غربی

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 37

چکیده

زرشک یکی از ریز میوه ها است که به صورت خودرو در مناطق شمال غرب ایران رشد می یابد. ارزیابی ویژگی های میوه و بذر می تواند در انتخاب رقم های برتر سودمند واقع شود. هدف از این پژوهش بررسی شناخت بهتر ویژگی های ژنوتیپ های وحشی زرشک استان آذربایجان غربی به منظور کاربرد آن ها در برنامه های اصلاحی است. در آغاز مناطق و سپس ژنوتیپ های زرشک موجود شناسایی و نمونه برداری از آن ها صورت گرفت و بی درنگ به آزمایشگاه منتقل و صفاتی شامل طول و عرض میوه, بذر و برگ, رنگ و چگالی میوه اندازه گیری شد. تجزیه ی کلاستر به روش وارد (Ward) انجام شد. نتایج نشان داد که تنوع بالایی در برخی از صفات مانند وزن و طول میوه, عرض بذر, و صفات مرتبط به رنگ وجود دارد. ژنوتیپ SH14 نسبت به دیگر ژنوتیپ های بررسی شده بزرگ ترین میوه را دارد. صفات مرتبط با برگ از جمله طول و عرض برگ همبستگی معنی داری با صفات مرتبط با میوه مانند وزن و اندازة میوه و طول و عرض بذر دارند. سه عامل اصلی نزدیک به 68 درصد از واریانس کل را توجیه کردند. در تجزیه ی کلاستر ژنوتیپ های زرشک به چهار گروه اصلی تقسیم شدند. ژنوتیپ های موجود در گروه A دارای بیشترین میانگین صفت طول دم میوه و شاخص های a* و b* رنگ را داشتند. شاخص هیو نیز در جداسازی گروهB نقش مهمی داشت. ژنوتیپ های بی بذر نیز در گروه C قرار گرفتند. ژنوتیپ های موجود در گروه D نیز میانگین صفات طول و عرض برگ و شمار بذر بالاتری بودند. نتایج به دست آمده ممکن است برای برنامه های اصلاحی و معرفی رقم در زرشک سودمند باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاده، شاهین، و حسن پور، حمید. (1396). بررسی خواص ریخت شناسی میوه ی برخی از ژنوتیپ های وحشی زرشک در استان آذربایجان غربی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(1 )، 27-37. SID. https://sid.ir/paper/148018/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاده شاهین، حسن پور حمید. بررسی خواص ریخت شناسی میوه ی برخی از ژنوتیپ های وحشی زرشک در استان آذربایجان غربی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(1 ):27-37. Available from: https://sid.ir/paper/148018/fa

    IEEE: کپی

    شاهین علیزاده، و حمید حسن پور، “بررسی خواص ریخت شناسی میوه ی برخی از ژنوتیپ های وحشی زرشک در استان آذربایجان غربی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 1 ، pp. 27–37، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148018/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button