مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

492
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

533
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی برخی از جنبه های ریخت شناختی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی طالبی تو سبز ساوه ای در واکنش به پیوند و رژیم های آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 148

چکیده

 در این بررسی, طالبی تو سبز ساوه ای پیوندشده روی فرو-آر-ذ (Ferro-RZ), شینتوزا (Shintozwa), همراه با گیاهان طالبی خود پیوندی و طالبی غیر پیوندی با سه رژیم آبیاری شامل 100 درصد (شاهد), 80 درصد و 60 درصد (بر پایه ی تخلیه ی رطوبتی آسان خاک) که به ترتیب 21/5792, 20/4815 و 60/3867 مترمکعب آب در هکتار به مدت 84 روز پس از انتقال نشاء, به صورت آزمایش صحرایی با طرح آماری کرت های خردشده در قالب بلوک کامل تصادفی در کرج اجرا شد. تجزیه ی واریانس مربوط به فنول کل و کل مواد جامد محلول میوه نشان داد که تفاوت معنی داری بین پایه های مورد آزمایش وجود ندارد. بیشترین (07/68 درصد) و کمترین (09/59 درصد) شاخص آماس یاخته ای برگ به ترتیب در طالبی تو سبز ساوه ای پیوندی با پایه ی تجاری کدوی شینتوزا و طالبی خود پیوندی مشاهده شد. همچنین با کاهش حجم آبیاری ظرفیت پاداکسندگی (آنتی اکسیدانی) میوه افزایش یافت, درحالی که تفاوت معنی داری از نظر میزان ویتامین ث میوه ها وجود نداشت. همچنین تفاوت معنی داری در کارایی نظام نوری 2 (فتوسیستم II) بین پایه های کدو و گیاهان شاهد (غیر پیوندی و خود پیوندی) وجود داشت. مقایسه ی میانگین ها نشان داد که بیشترین (22/31 تن در هکتار) و کمترین (85/23 تن در هکتار) عملکرد کل در هکتار به ترتیب به گیاهان پیوندی با پایه ی شینتوزا و گیاهان خود پیوندی اختصاص داشت. بررسی محتوای عنصرهای کانی برگ گیاهان نشان داد که درصد افزایش نیتروژن کل برگ در ترکیب پیوندی طالبی تو سبز ساوه ای روی پایه های دورگه ی (هیبریدی) فرو و طالبی تو سبز ساوه ای روی شینتوزا در مقایسه با شاهد (طالبی تو سبز ساوه ای غیر پیوندی) به ترتیب 14/18 و 02/19 درصد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضان، داریوش، حسن پوراصیل، معظم، صالحی، رضا، و دهقانی سانیج، حسین. (1396). ارزیابی برخی از جنبه های ریخت شناختی, فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی طالبی تو سبز ساوه ای در واکنش به پیوند و رژیم های آبیاری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(1 )، 133-148. SID. https://sid.ir/paper/148024/fa

    Vancouver: کپی

    رمضان داریوش، حسن پوراصیل معظم، صالحی رضا، دهقانی سانیج حسین. ارزیابی برخی از جنبه های ریخت شناختی, فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی طالبی تو سبز ساوه ای در واکنش به پیوند و رژیم های آبیاری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(1 ):133-148. Available from: https://sid.ir/paper/148024/fa

    IEEE: کپی

    داریوش رمضان، معظم حسن پوراصیل، رضا صالحی، و حسین دهقانی سانیج، “ارزیابی برخی از جنبه های ریخت شناختی, فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی طالبی تو سبز ساوه ای در واکنش به پیوند و رژیم های آبیاری،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 1 ، pp. 133–148، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148024/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button