مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

689
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر بسته بندی نانو سیلیکات و پلی اتیلن بر ویژگی های کیفی و ماندگاری میوه ی خرمالو (Diospyros kaki Thunb)

صفحات

 صفحه شروع 203 | صفحه پایان 217

کلیدواژه

خرمالو (Diospyros kaki Thunb)Q2

چکیده

 عمر کوتاه و حساسیت به سرمازدگی بزرگ ترین مشکل پس از برداشت رقم های خرمالو است. از جمله تیمارهای مؤثر در افزایش ماندگاری پس از برداشت میوه ها استفاده از فناوری نانو است. در این پژوهش تأثیر به کارگیری ظرف های نانو سیلیکات, ظرف های پلی اتیلن معمولی و بدون بسته بندی (شاهد) بر حفظ خواص کیفی میوه ی خرمالو رقم کرج در چهل روز انبارداری آن در دمای 1 درجه ی سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد بررسی شد. در مدت های 20 و 40 روز میوه ها از انبار سرد خارج و پس از سه روز نگهداری در دمای معمولی به عنوان عمر قفسه ای ویژگی هایی همانند شاخص سرمازدگی, درصد کاهش وزن, سفتی بافت میوه, مواد جامد محلول کل, اسید قابل عیارسنجی (تیتراسیون), میزان آسکوربیک اسید, محتوای تانن محلول, کاروتنوئید کل, فلاونوئید کل و فعالیت پاداکسندگی (آنتی اکسیدانی) کل اندازه گیری شد. نتایج نشان داد, بسته بندی نانو در هر دو مدت انبارداری در مقایسه با ظرف های پلی اتیلن معمولی و شاهد موجب حفظ بهتر خواص کیفی, میزان آسکوربیک اسید, میزان تانن محلول, فلاونوئید کل و فعالیت پاداکسندگی میوه در دوره ی انبارداری شد. همچنین میوه های خرمالوی بسته بندی شده با نانو سیلیکات کمترین شاخص سرمازدگی (01/0 درصد), کاهش وزن (32/1 درصد) و بیشترین میزان سفتی (33/5 نیوتن بر سانتی مترمربع) را داشتند. بنابراین استفاده از ظرف های حاوی نانو ذرات در افزایش ماندگاری پس از برداشت و حفظ کیفیت میوه ی خرمالو مؤثرتر بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصر، فهیمه، ربیعی، ولی، رضوی، فرهنگ، و خادمی، اورنگ. (1396). تأثیر بسته بندی نانو سیلیکات و پلی اتیلن بر ویژگی های کیفی و ماندگاری میوه ی خرمالو (Diospyros kaki Thunb). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(1 )، 203-217. SID. https://sid.ir/paper/148025/fa

    Vancouver: کپی

    نصر فهیمه، ربیعی ولی، رضوی فرهنگ، خادمی اورنگ. تأثیر بسته بندی نانو سیلیکات و پلی اتیلن بر ویژگی های کیفی و ماندگاری میوه ی خرمالو (Diospyros kaki Thunb). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(1 ):203-217. Available from: https://sid.ir/paper/148025/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه نصر، ولی ربیعی، فرهنگ رضوی، و اورنگ خادمی، “تأثیر بسته بندی نانو سیلیکات و پلی اتیلن بر ویژگی های کیفی و ماندگاری میوه ی خرمالو (Diospyros kaki Thunb)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 1 ، pp. 203–217، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148025/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button