مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کم آبیاری بر ویژگی های رویشی، عملکرد و کیفیت میوه ی سه رقم زیتون روغنی

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 201

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی تأثیر کم آبیاری بر ویژگی های رویشی و زایشی سه رقم زیتون روغنی 14 ساله به نام های روغنی, آمفی سیس و میشن در ایستگاه پژوهشی زیتون دالاهو سرپل ذهاب تحت تأثیر سه رژیم آبیاری در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال 1393 اجرا شد. تیمارهای آبیاری شامل آبیاری به میزان 100 درصد تبخیر و تعرق (شاهد), آبیاری به میزان 60 درصد نیاز آبی (کم آبیاری مداوم) و کم آبیاری تنظیم شده (60 درصد نیاز آبی به همراه عدم آبیاری در طول مدت سخت شدن هسته و تغییر رنگ میوه) درختان زیتون طی فصل رشد بودند. نتایج نشان داد, تیمار کم آبیاری تنظیم شده در مقایسه با تیمار کم آبیاری مداوم در کل فصل باعث افزایش وزن میوه, طول میوه, وزن تر و خشک گوشت, درصد رطوبت میوه, وزن خشک هسته و طول هسته در رقم های مختلف زیتون مورد آزمایش شد. از نظر قطر میوه, نسبت وزن خشک گوشت به هسته, درصد گوشت و درصد روغن در ماده ی تر بین رژیم های آبیاری تفاوت معنی داری وجود نداشت. درصد روغن در ماده ی خشک به طور معنی دار تحت تأثیر تیمارهای آبیاری قرار گرفت, به طوری که بیشترین درصد روغن در ماده ی خشک (67/37 درصد) در رقم روغنی در کم آبیاری مداوم مشاهده شد. همچنین در این رقم در تیمار کم آبیاری مداوم عملکرد روغن در هکتار در مقایسه با تیمارهای آبیاری کامل و کم آبیاری تنظیم شده افزایش یافت. در رقم آمفی سیس, عملکرد روغن در تیمار کم آبیاری تنظیم شده با تیمار آبیاری کامل اختلاف معنی داری نداشت. به طورکلی واکنش هر سه رقم به تیمارهای آبیاری متفاوت بود و رقم آمفی سیس به عنوان رقم برتر تحت تأثیر کم آبیاری تنظیم شده معرفی می شود. در رقم پر رشد (میشن) تأثیر کاهش آبیاری شدیدتر مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غلامی، رحمت اله، ساری خانی، حسن، و ارجی، عیسی. (1396). تأثیر کم آبیاری بر ویژگی های رویشی, عملکرد و کیفیت میوه ی سه رقم زیتون روغنی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(1 )، 191-201. SID. https://sid.ir/paper/148030/fa

    Vancouver: کپی

    غلامی رحمت اله، ساری خانی حسن، ارجی عیسی. تأثیر کم آبیاری بر ویژگی های رویشی, عملکرد و کیفیت میوه ی سه رقم زیتون روغنی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(1 ):191-201. Available from: https://sid.ir/paper/148030/fa

    IEEE: کپی

    رحمت اله غلامی، حسن ساری خانی، و عیسی ارجی، “تأثیر کم آبیاری بر ویژگی های رویشی, عملکرد و کیفیت میوه ی سه رقم زیتون روغنی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 1 ، pp. 191–201، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148030/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button