مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

963
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

739
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر پساب کارخانه ی روغن کشی زیتون بر ویژگی های زیستی خاک، درصد و کیفیت روغن و عملکرد میوه ی دو رقم زیتون

صفحات

 صفحه شروع 365 | صفحه پایان 374

چکیده

 پساب تولیدی از کارخانه ی روغن کشی زیتون ناشی از سه مرحله ی (فاز) فراوری و تولید یک فرآورده با بار آلایندگی بالا است که در فرآیند استخراج روغن زیتون تولید می شود. ازآنجایی که میزان زیادی آب, مواد آلی و مواد مغذی برای رشد گیاهان دارد می توان در باغ های زیتون به عنوان یک راه حل برای دفع آن استفاده کرد. در این پژوهش, درختان زیتون دو رقم زرد و روغنی محلی (روغنی) با چهار سطح پساب (0, 90, 190 و 380 لیتر به ازای هر درخت) در دو سال تیمار شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در منطقه ی منجیل استان گیلان اجرا شد. نتایج بررسی ها نشان داد, کاربرد پساب به ویژه در سطوح بالا, کربن آلی, تنفس میکروبی, کربن زیست توده ی میکروبی و فعالیت آنزیم دهیدروژناز خاک را افزایش داد, تأثیر مثبتی بر عملکرد میوه داشت. همچنین کیفیت روغن زیتون را از نظر اسیدهای چرب آزاد و ارزش پراکسید, بهبود بخشید اما تأثیری بر درصد روغن در ماده ی خشک نداشت. ویژگی-های زیستی (بیولوژیکی) خاک محل کشت دو رقم متفاوت بود. همچنین تفاوت معنی داری بین دو رقم از نظر کیفیت روغن وجود داشت. کیفیت روغن هر دو رقم و تحت سطوح مختلف تیمار با پساب در محدوده ی روغن زیتون طبیعی ممتاز و فوق ممتاز بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدی، اعظم، حمیداوغلی، یوسف، قاسم نژاد، محمود، و قربان زاده، نسرین. (1397). تأثیر پساب کارخانه ی روغن کشی زیتون بر ویژگی های زیستی خاک, درصد و کیفیت روغن و عملکرد میوه ی دو رقم زیتون. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(2 )، 365-374. SID. https://sid.ir/paper/148059/fa

    Vancouver: کپی

    سیدی اعظم، حمیداوغلی یوسف، قاسم نژاد محمود، قربان زاده نسرین. تأثیر پساب کارخانه ی روغن کشی زیتون بر ویژگی های زیستی خاک, درصد و کیفیت روغن و عملکرد میوه ی دو رقم زیتون. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(2 ):365-374. Available from: https://sid.ir/paper/148059/fa

    IEEE: کپی

    اعظم سیدی، یوسف حمیداوغلی، محمود قاسم نژاد، و نسرین قربان زاده، “تأثیر پساب کارخانه ی روغن کشی زیتون بر ویژگی های زیستی خاک, درصد و کیفیت روغن و عملکرد میوه ی دو رقم زیتون،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 2 ، pp. 365–374، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148059/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button