مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,835
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل موثر تعیین بلوغ تجاری میوه در ارقام مختلف گلابی (.Pyrus communis L)

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 196

چکیده

 عوامل مختلفی نظیر شمارش تعداد روز بعد از تمام گل تا زمان برداشت, تغییر ظاهری رنگ میوه و درصد مواد جامد محلول آن جهت تعیین زمان مناسب برداشت معرفی شده است. لیکن این عوامل تا حد زیادی به عوامل اقلیمی سالیانه, نوع رقم, موقعیت میوه روی درخت و مدیریت باغ بستگی دارند. در این تحقیق بعضی از عوامل فوق به همراه عوامل مکملی نظیر تغییرات میزان سفتی بافت میوه, درصد ماده خشک, درصد اسیدیته,pH آب میوه و تغییرات نشاسته بصورت مقایسه ای در یک دوره 4 ماهه طی فصل رشد و دو ماه انبارمانی میوه در 9 رقم گلابی خارجی و داخلی به ترتیب شامل اسپادونا, بارتلت, بیروتی, درگزی, دوشس, شاه میوه, فلسطینی, کوشیا و لوئیزبون مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق میزان درصد مواد جامد محلول و pH آب میوه روند افزایشی و از سوی دیگر اسیدیته میوه روند کاهشی با رویکرد بسیار کند و یکنواخت داشت. درصد ماده خشک میوه تقریبا ثابت بود به صورتی که امکان استفاده از آنها در تعیین زمان مناسب برداشت مقدور نبود. در صورتی که شاخص تغییرات میزان سفتی بافت میوه دارای روند کاهشی محسوس و الگوی رفتاری مشابه ای در میوه بخش های مختلف تاج درخت بود. همچنین آزمون نشاسته به دلیل عدم بروز تغییرات قابل توجه, روش موثر و کاربردی جهت تعیین بلوغ تجاری میوه گلابی نبود. نتایج بدست آمده نشان می دهد که سفتی بافت میوه می تواند یکی از موثرترین روش ها در تعیین بلوغ تجاری میوه گلابی محسوب شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دوله، لیلا، حسن پوراصیل، معظم، و عبدالهی، حمید. (1389). عوامل موثر تعیین بلوغ تجاری میوه در ارقام مختلف گلابی (.Pyrus communis L). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 41(2)، 189-196. SID. https://sid.ir/paper/148073/fa

    Vancouver: کپی

    دوله لیلا، حسن پوراصیل معظم، عبدالهی حمید. عوامل موثر تعیین بلوغ تجاری میوه در ارقام مختلف گلابی (.Pyrus communis L). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1389؛41(2):189-196. Available from: https://sid.ir/paper/148073/fa

    IEEE: کپی

    لیلا دوله، معظم حسن پوراصیل، و حمید عبدالهی، “عوامل موثر تعیین بلوغ تجاری میوه در ارقام مختلف گلابی (.Pyrus communis L)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 41، no. 2، pp. 189–196، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148073/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button