مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ویژگی های رشد و نمو گیاه فلفل (.Capsicum annuum L) تحت تاثیر نسبت های مختلف آمونیوم و نیترات

صفحات

 صفحه شروع 309 | صفحه پایان 318

چکیده

 نوع نیتروژن می تواند اثرات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی مهمی بر گیاه داشته باشد. در این مطالعه طی دو آزمایش به صورت آب کشت و همچنین یک آزمایش تحت کشت خاکی (گلدانی), اثر تغذیه آمونیومی, نیتراتی, و آمونیوم-نیتراتی روی گیاهان فلفل تحت شرایط کنترل شده مورد بررسی قرار گرفت. ماده 3, 4-دی متیل پیرازول فسفات (DMPP) به عنوان ممانعت کننده اکسیداسیون آمونیوم در کشت خاکی به کار رفت. نتایج نشان داد که در آب کشت وقتی دانهال های فلفل از ابتدا تحت تیمار کامل یا نسبتی از آمونیوم قرار بگیرند رشد و نمو و عملکرد رویشی آنها در مقایسه با گیاهان روییده با نیترات شدیدا کاهش می یابد, ولی وقتی دانهال های فلفل ابتدا برای دو هفته در محلول غذایی حاوی نیترات (پیش تیمار) قرار گرفتند, تحمل نسبی آنها به آمونیوم در ترکیب با نیترات افزایش یافت. لذا احتمالا نسبت های نیترات به آمونیوم در داخل گیاه در کاهش حساسیت گیاهان نسبت به آمونیوم مهم به نظر می رسد. از سویی دیگر, گیاهان روییده در خاک تحمل بهتری نسبت به شرایط تغذیه آمونیومی در مقایسه با آب کشت نشان دادند و نتایج مربوط به پارامترهای رشد و نمو گیاهان بخوبی موید این واقعیت بود. این مساله می تواند احتمالا به سبب خاصیت بافری خاک و تثبیت آمونیوم به وسیله کلوئیدهای خاک و آزادسازی تدریجی آن برای گیاهان باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سوری، محمدکاظم، فرهادی، نسرین، و روستا، حمیدرضا. (1390). مطالعه ویژگی های رشد و نمو گیاه فلفل (.Capsicum annuum L) تحت تاثیر نسبت های مختلف آمونیوم و نیترات. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 42(3)، 309-318. SID. https://sid.ir/paper/148139/fa

    Vancouver: کپی

    سوری محمدکاظم، فرهادی نسرین، روستا حمیدرضا. مطالعه ویژگی های رشد و نمو گیاه فلفل (.Capsicum annuum L) تحت تاثیر نسبت های مختلف آمونیوم و نیترات. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1390؛42(3):309-318. Available from: https://sid.ir/paper/148139/fa

    IEEE: کپی

    محمدکاظم سوری، نسرین فرهادی، و حمیدرضا روستا، “مطالعه ویژگی های رشد و نمو گیاه فلفل (.Capsicum annuum L) تحت تاثیر نسبت های مختلف آمونیوم و نیترات،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 42، no. 3، pp. 309–318، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148139/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button