مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

374
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین اجزای عملکرد گردوی ایرانی و مطالعه همبستگی آن با صفات فنولوژیک، مورفولوژیک و بیوشیمیایی

صفحات

 صفحه شروع 549 | صفحه پایان 560

چکیده

 برآورد ضرایب همبستگی بین صفات مختلف, نه تنها می تواند سبب تسریع برنامه های اصلاحی گردو شود, بلکه امکان بهبود سایر صفات را در کنار اصلاح برای صفات موردنظر فراهم می کند. بدین منظور, داده های حاصل از دو سال ارزیابی مورفولوژیک 325 ژنوتیپ های انتخابی از استان های فارس, مازندران و ایلام جهت مطالعه همبستگی بین صفات مورفولوژیک مورد استفاده قرار گرفت. همچنین به منظور مطالعه همبستگی بین صفات بیوشیمیایی و مورفولوژیک, خصوصیات بیوشیمیایی تعداد 52 ژنوتیپ برتر از 325 ژنوتیپ اولیه مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی نتایج این پژوهش نشان داد که رابطه ی خطی و معنی داری بین صفات فنولوژیک به ویژه تاریخ برگدهی با تاریخ برداشت وجود داشت که از آن می توان جهت تعیین تاریخ برداشت بر مبنای تاریخ برگدهی استفاده کرد. عملکرد با تاریخ برگدهی (**58/0), وزن میوه (**64/0) و مغز (*46/0), اندازه میوه (**56/0) و عادت باردهی جانبی (**53/0) همبستگی مثبت و با رنگ مغز (*38/0-) همبستگی منفی داشت که با توجه به نتایج حاصل رگرسیون گام به گام, عادت باردهی جانبی, وزن میوه و شاخص اندازه میوه از اجزای اصلی تعیین کننده عملکرد گردو بودند. بررسی همبستگی بین صفات بیوشیمیایی با ارتفاع از سطح دریا و صفات مورفولوژیک نشان داد که درصد روغن و پروتئین موجود در مغز گردو تحت تأثیر خصوصیات فیزیکی میوه (اندازه و وزن میوه و مغز) نمی باشد. در مقابل, با افزایش ارتفاع از سطح دریا, درصد روغن و پروتئین موجود در مغز افزایش یافت. همبستگی منفی و معنی داری بین میزان اسیدهای چرب غیراشباع با یک باند مضاعف (MUFA) و اسیدهای چرب غیراشباع با چند باند مضاعف (PUFA) و همچنین بین نسبت PUFA: SFA با ضخامت پوست سخت مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ساریخانی خرمی، سعادت، و وحدتی، کوروش. (1398). تعیین اجزای عملکرد گردوی ایرانی و مطالعه همبستگی آن با صفات فنولوژیک, مورفولوژیک و بیوشیمیایی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(3 )، 549-560. SID. https://sid.ir/paper/148170/fa

    Vancouver: کپی

    ساریخانی خرمی سعادت، وحدتی کوروش. تعیین اجزای عملکرد گردوی ایرانی و مطالعه همبستگی آن با صفات فنولوژیک, مورفولوژیک و بیوشیمیایی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(3 ):549-560. Available from: https://sid.ir/paper/148170/fa

    IEEE: کپی

    سعادت ساریخانی خرمی، و کوروش وحدتی، “تعیین اجزای عملکرد گردوی ایرانی و مطالعه همبستگی آن با صفات فنولوژیک, مورفولوژیک و بیوشیمیایی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 3 ، pp. 549–560، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148170/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button