مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

427
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کودهای آلی و قارچ مایکوریزا بر خصوصیات مورفولوژیکی، عملکرد سرشاخه و موسیلاژ گاوزبان (Borago officinalis)

صفحات

 صفحه شروع 561 | صفحه پایان 570

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف ورمی کمپوست, کمپوست گرانوله و قارچ مایکوریزا بر برخی صفات کمی و کیفی گیاه دارویی گاوزبان آلمانی, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. عامل های آزمایش شامل کودهای آلی در 5 سطح (صفر, 5 و 10 تن در هکتار ورمی کمپوست, 3 و 6 تن در هکتار کمپوست گرانوله) و قارچ مایکوریزا در دو سطح (بدون کاربرد و کاربرد گونه Glomus mosseae) بودند. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد سرشاخه گل دار و شاخص سطح برگ, مربوط به تیمار 10 تن در هکتار ورمی کمپوست به همراه مایکوریزا بود. همچنین بالاترین تعداد شاخه در بوته, درصد موسیلاژ, ارتفاع بوته و وزن هزاردانه در تیمار 10 تن در هکتار ورمی کمپوست مشاهده شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از کودهای آلی و مایکوریزا می تواند باعث افزایش شاخص سطح برگ, ارتفاع گیاه, وزن هزاردانه, بهبود عملکرد سرشاخه گل دار, عملکرد زیستی و درصد موسیلاژ در گیاه گاوزبان آلمانی شود؛ در نتیجه می توان با استفاده بهینه از نهاده های آلی و زیستی نسبت به تولید سالم گیاه گاوزبان اقدام نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهبازی، زهرا، صالحی، امین، موحدی دهنوی، محسن، و فرجی، هوشنگ. (1398). تأثیر کودهای آلی و قارچ مایکوریزا بر خصوصیات مورفولوژیکی, عملکرد سرشاخه و موسیلاژ گاوزبان (Borago officinalis). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(3 )، 561-570. SID. https://sid.ir/paper/148172/fa

    Vancouver: کپی

    شهبازی زهرا، صالحی امین، موحدی دهنوی محسن، فرجی هوشنگ. تأثیر کودهای آلی و قارچ مایکوریزا بر خصوصیات مورفولوژیکی, عملکرد سرشاخه و موسیلاژ گاوزبان (Borago officinalis). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(3 ):561-570. Available from: https://sid.ir/paper/148172/fa

    IEEE: کپی

    زهرا شهبازی، امین صالحی، محسن موحدی دهنوی، و هوشنگ فرجی، “تأثیر کودهای آلی و قارچ مایکوریزا بر خصوصیات مورفولوژیکی, عملکرد سرشاخه و موسیلاژ گاوزبان (Borago officinalis)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 3 ، pp. 561–570، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148172/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button