مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

780
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تیمار غوطه وری کلریدکلسیم در خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عمر انباری میوه کیوی

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 41

چکیده

 نرم شدن بافت و به دنبال آن شیوع پوسیدگی خاکستری,‏ مهم ترین عامل محدودکننده عمر انباری میوه کیوی است. در این پژوهش اثر غوطه وری میوه در غلظت های مختلف کلریدکلسیم (0,‏ 1,‏ 2,‏ 4 و 8 درصد) و به مدت 2,‏ 4 و 8 دقیقه در بهبود خصوصیات فیزیکوشیمیایی و افزایش عمر انبارداری میوه کیوی مورد بررسی قرار گرفت. پس از تیماردهی,‏ میوه ها در دمای 0.5 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت 18 هفته انبار شدند. خصوصیاتی چون میزان کاهش وزن,‏ سفتی بافت میوه,‏ TSS,‏ TA,‏ TSS/TA,‏ pH عصاره,‏ اسیدآسکوربیک و شاخص *L سطح پوست و گوشت میوه,‏ شاخص *a گوشت میوه با فاصله 6 هفته یکبار و به مدت 18 هفته انبارداری اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که میوه های غوطه ور شده به مدت 4 و 8 دقیقه در محلول کلریدکلسیم با غلظت 4 و 8 درصد بیشترین سفتی (3.4 کیلوگرم) را داشتند. هم چنین میزان کاهش وزن در شاهد نسبت به کلیه تیمارهای کلریدکلسیم حداکثر (0.3 کیلوگرم) بود. کلریدکلسیم با جلوگیری از افزایش TSS باعث کاهش نسبت TSS/TA شد. شاخص *L با سفتی میوه رابطه مثبتی داشت,‏ بطوری که تیمارهای 2,‏ 4 و 8 درصد کلریدکلسیم,‏ از میزان درخشندگی بیشتری (متوسط 47) برخوردار بودند. اسیدآسکوربیک در طول دوره انبارمانی افزایش یافت و بالاترین میزان آن در شاهد مشاهده شد. مقادیر pH و TA روند نسبتا ثابتی در طول انبارداری داشتند. در نهایت,‏ کلریدکلسیم با جلوگیری از افزایش TSS و حفظ سفتی میوه سبب افزایش عمر انباری و کیفیت میوه کیوی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتاحی مقدم، جواد، حلاجی ثانی، محمدفاضل، فقیه نصیری، مازیار، و طاهری، حسین. (1391). اثر تیمار غوطه وری کلریدکلسیم در خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عمر انباری میوه کیوی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 43(1)، 33-41. SID. https://sid.ir/paper/148212/fa

    Vancouver: کپی

    فتاحی مقدم جواد، حلاجی ثانی محمدفاضل، فقیه نصیری مازیار، طاهری حسین. اثر تیمار غوطه وری کلریدکلسیم در خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عمر انباری میوه کیوی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1391؛43(1):33-41. Available from: https://sid.ir/paper/148212/fa

    IEEE: کپی

    جواد فتاحی مقدم، محمدفاضل حلاجی ثانی، مازیار فقیه نصیری، و حسین طاهری، “اثر تیمار غوطه وری کلریدکلسیم در خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عمر انباری میوه کیوی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 43، no. 1، pp. 33–41، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148212/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button