مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

686
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی توزیع عناصر (پتاسیم، سدیم و کلر) در برخی ژنوتیپ های انگور (Vitis vinifera) درشرایط شوری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

شوری به عنوان یکی از مهم ترین تنش های محیطی, تولید بسیاری از محصولات کشاورزی و باغی را با مخاطره روبرو کرده است. آینده ی تولید انگور (Vitis vinifera L. ) به عنوان یکی از مهم ترین محصولات اقتصادی بخش باغبانی در گرو اصلاح و استفاده از پایه های مقاوم به-شوری است. هدف از این پژوهش بررسی تحمل شوری و چگونگی توزیع یون های مرتبط با تنش شوری در شش رقم و ژنوتیپ انگور از گونه ی Vitis vinifera شامل شاهرودی (سرخ فخری), سفید فخری, سبز انگور, دیوانة کاشمر, SH068 و G-T01در شرایط گلخانه ای بود. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه ی کاملاً تصادفی تصادفی با دو عامل رقم و شوری و در سه تکرار انجام شد. گیاهان با سطوح مختلف شوری شامل کمتر از 2 (9/1-8/1), 4و6 دسی زیمنس بر متر به مدت چهل روز تیمار شدند. نتایج آزمایش نشان داد با افزایش میزان کلرید سدیم تجمع یون های سدیم و کلر در اندام های مختلف همه ی ژنوتیپ ها, به صورت معنی داری (05/0P<) افزایش و یون پتاسیم در شاخساره افزایش و در ریشه کاهش داشت. ژنوتیپ G-T01 کمترین میزان تجمع کلر (به ترتیب 87/0 درصد و 84/1 درصد وزن خشک برگ و شاخساره) را نشان داد. درمجموع به نظر می رسد ژنوتیپ GT01 و رقم شاهرودی به ترتیب از بیشترین و کمترین توانایی در کاهش عوارض ناشی از مسمومیت کلر را داشتند. نتایج این تحقیق وجود اختلاف در واکنش به تنش شوری در بین ژنوتیپ های بومی انگور گونه ی وینیفرا را تأیید می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طحانیان، حمیدرضا، عبادی، علی، شهبازی، مریم، و لسانی، حسین. (1395). بررسی توزیع عناصر (پتاسیم, سدیم و کلر) در برخی ژنوتیپ های انگور (Vitis vinifera) درشرایط شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 47(1 )، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/148234/fa

    Vancouver: کپی

    طحانیان حمیدرضا، عبادی علی، شهبازی مریم، لسانی حسین. بررسی توزیع عناصر (پتاسیم, سدیم و کلر) در برخی ژنوتیپ های انگور (Vitis vinifera) درشرایط شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1395؛47(1 ):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/148234/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا طحانیان، علی عبادی، مریم شهبازی، و حسین لسانی، “بررسی توزیع عناصر (پتاسیم, سدیم و کلر) در برخی ژنوتیپ های انگور (Vitis vinifera) درشرایط شوری،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 47، no. 1 ، pp. 1–9، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148234/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button