Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,216
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های جنس فلفل (.Capsicum spp) با استفاده از صفات مورفولوژیکی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 82

چکیده

فلفل گیاهی است از خانواده Solanaceae, که به عنوان طعم دهنده غذا, رنگ دهنده و نیز به دلیل داشتن خواص دارویی متعدد در دنیا مورد توجه است, ولیکن تاکنون در ایران تحقیقی برای شناسایی و ارزیابی ژنوتیپ های فلفل صورت نگرفته است. این آزمایش به منظور ارزیابی تنوع ژنتیکی جنس فلفل با استفاده از 40 صفت مورفولوژیکی بر اساس توصیف نامه فلفل, بر روی 77 ژنوتیپ در قالب طرح آگمنت با 3 بلوک و 3 شاهد انجام گردید. در بررسی همبستگی صفات کمی, بیشترین همبستگی مثبت بین عرض میوه و وزن تر میوه (0.863**) مشاهده شد. نتایج تجزیه به عامل ها نشان داد 13 عامل اصلی و مستقل, 74.59 درصد از تغییرات کل داده ها را توجیه کردند. با استفاده از رگرسیون گام به گام, هنگامی که وزن تر میوه به عنوان متغیر وابسته و سایر صفات کمی به عنوان متغیرهای مستقل در نظر گرفته شدند, صفات عرض میوه, ضخامت دیواره میوه, طول برگ, عرض برگ و طول میوه, 73.8 درصد از تغییرات متغیر وابسته را به خود اختصاص دادند و این صفات باید در توجیه تغییرات وزن تر میوه مدنظر قرار گیرند. تجزیه خوشه ای (کلاستر) بر اساس صفات اندازه گیری شده با استفاده از روش وارد نشان داد, 77 ژنوتیپ در 5 گروه قرار می گیرند, ضمنا تنوع ژنتیکی در نمونه ها با پراکندگی جغرافیایی آنها مطابقت نداشت. به طور کلی نتایج به دست آمده از این تحقیق مشخص کرد اولا, ژنوتیپ های مورد مطالعه, از نظر صفات بررسی شده از تنوع بالایی برخوردارند و منابع ژنتیکی مناسبی برای انجام امور اصلاحی هستند ثانیا, همانطور که تحقیقات گذشته نشان داده بود صفات مرفولوژیکی, ابزاری کارا و دقیق در طبقه بندی ژنوتیپ های گیاهی هستند و می توانند در گروه بندی و تفکیک ژنوتیپ های فلفل نیز, موثر واقع شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاضی زاده، سحر، حسنی، محمداسماعیل، محمدی، عبداله، و بهرامی راد، مریم. (1389). بررسی تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های جنس فلفل (.Capsicum spp) با استفاده از صفات مورفولوژیکی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 41(1)، 71-82. SID. https://sid.ir/paper/148241/fa

    Vancouver: کپی

    قاضی زاده سحر، حسنی محمداسماعیل، محمدی عبداله، بهرامی راد مریم. بررسی تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های جنس فلفل (.Capsicum spp) با استفاده از صفات مورفولوژیکی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1389؛41(1):71-82. Available from: https://sid.ir/paper/148241/fa

    IEEE: کپی

    سحر قاضی زاده، محمداسماعیل حسنی، عبداله محمدی، و مریم بهرامی راد، “بررسی تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های جنس فلفل (.Capsicum spp) با استفاده از صفات مورفولوژیکی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 41، no. 1، pp. 71–82، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148241/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا