مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,081
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

685
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین زمان ایجاد خسارت سرمازدگی میوه انار (.Punica granatum L) در طول نگهداری در سردخانه

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 18

چکیده

 این پژوهش به منظور تعیین زمان ایجاد خسارت سرمازدگی میوه انار در سردخانه انجام گردید. دو رقم میوه انار به نامهای «ملس یزدی» و «گل گزی ترش هراورجان» در مرحله بلوغ تجاری برداشت و به آزمایشگاه پس از برداشت گروه علوم باغبانی دانشگاه شیراز انتقال یافت. میوه ها بدون هیچ تیماری در انبار با دمای 1±0.5 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی %85±3 به مدت 3 ماه قرار گرفتند. هر 10 روز تعدادی از آنها که شامل 4 تکرار بود, از انبار خارج شد و پس از 72 ساعت میزان نشت الکترولیتها و کاهش وزن تعیین گردید. نشت الکترولیتها به عنوان شاخصی برای خسارت سرمازدگی به کار گرفته شده, و بیانگر تغییرات در غشای پلاسمایی است. همچنین قطعاتی از پوست به منظور بررسی آناتومیکی در  FAA(فرمالین, الکل, استیک اسید) تثبیت شد. نتایج حاصل نشان داد که با گذشت زمان انبارداری نشت یون و کاهش وزن افزایش یافته, تا اینکه پس از گذشت 40 روز در رقم «گل گزی ترش هراورجان» و 50 روز در رقم «ملس یزدی», این افزایش با شدت بیشتری صورت گرفت, که مبین زمان ایجاد تغییرات در غشا و بروز خسارت سرمازدگی است. این خسارات در رقم «گل گزی ترش هراورجان» زودتر و با شدت بیشتری صورت گرفت, که بیانگر حساسیت بیشتر این رقم به دمای سرد بود. زمان ایجاد تغییرات آناتومیکی در طول دوران انباری قابل تشخیص نبود, با این وجود در مراحل آخر تغییر در نفوذپذیری تونوپلاست و خروج مواد فنلی از آن باعث قهوه ای شدن سلول های پوست گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میردهقان، سیدحسین، و راحمی، مجید. (1389). تعیین زمان ایجاد خسارت سرمازدگی میوه انار (.Punica granatum L) در طول نگهداری در سردخانه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 41(1)، 11-18. SID. https://sid.ir/paper/148243/fa

    Vancouver: کپی

    میردهقان سیدحسین، راحمی مجید. تعیین زمان ایجاد خسارت سرمازدگی میوه انار (.Punica granatum L) در طول نگهداری در سردخانه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1389؛41(1):11-18. Available from: https://sid.ir/paper/148243/fa

    IEEE: کپی

    سیدحسین میردهقان، و مجید راحمی، “تعیین زمان ایجاد خسارت سرمازدگی میوه انار (.Punica granatum L) در طول نگهداری در سردخانه،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 41، no. 1، pp. 11–18، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148243/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button