Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

555
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع ژنتیکی برخی توده های هندوانه ی ابوجهل (Citrullus colocynthis L. ) بر پایه ی صفات ریخت شناختی و فیتوشیمیایی میوه و بذر

صفحات

 صفحه شروع 293 | صفحه پایان 303

چکیده

 در این تحقیق هفده توده ی هندوانه ی ابوجهل (حنظل) از مناطق مختلف ایران در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات گروه مهندسی علوم باغبانی دانشگاه تهران کشت شدند. برخی ویژگی های ریخت شناختی (مورفولوژیکی) میوه و نیز ترکیب های فنلی و کارتنوئیدی و همچنین میزان اسیدهای چرب بذر آن ها ارزیابی شدند. بر پایه ی نتایج بیشترین شمار میوه در بوته و عملکرد در توده ی "ارزوئیه" مشاهده شد, درحالی که بیشترین وزن تک میوه در توده ی "خوراسگان 5" مشاهده شد. بیشترین میزان ترکیب های فنلی در میوه های توده ی "کرمان" و "یزد" (88 میلی گرم اسیدگالیک در گرم وزن خشک) وجود داشت و بالاترین ترکیب های کارتنوئیدی در توده های "اراک" و "اهواز" (85 میکروگرم در میلی گرم وزن خشک) وجود داشت. بیشترین محتوای اسید چرب لینولئیک در بذر توده ی "ارزوئیه" (4/72%) و بیشترین میزان اولئیک اسید در توده "خوراسگان" 2(8/13%) مشاهده شد. وزن میوه با قطر میانبر (مزوکارپ) مرکزی و میانبر حاوی بذر همبستگی مثبت به نسبت بالایی (69/0=r) داشتند. بین میزان اسید استئاریک و طول بذر همبستگی منفی بالایی (775/0-=r) وجود داشت که بذرهای کشیده تر حاوی میزان اسید استئاریک کمتری بودند. در تجزیه ی خوشه ای, در فاصله ی 5 واحد بر پایه ی روش وارد توده ها در چهار گروه قرار گرفتند و یک توده از "کرمان" به طور جداگانه در یک خوشه قرار گرفت که میزان ترکیب های فنولی بالایی داشت. تنوع بالا در صفات میوه و میزان ترکیب های فیتوشیمیایی می توان استنباط کرد, هندوانه های ابوجهل در کشور تنوع بالایی دارند و بر پایه ی عملکرد و رشد مناسب بوته ها امکان زراعی کردن این محصول وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرشتیان، مائده، سلطانی، فروزنده، کاشی، عبدالکریم، و بابالار، مصباح. (1396). بررسی تنوع ژنتیکی برخی توده های هندوانه ی ابوجهل (Citrullus colocynthis L. ) بر پایه ی صفات ریخت شناختی و فیتوشیمیایی میوه و بذر. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(2 )، 293-303. SID. https://sid.ir/paper/148306/fa

    Vancouver: کپی

    فرشتیان مائده، سلطانی فروزنده، کاشی عبدالکریم، بابالار مصباح. بررسی تنوع ژنتیکی برخی توده های هندوانه ی ابوجهل (Citrullus colocynthis L. ) بر پایه ی صفات ریخت شناختی و فیتوشیمیایی میوه و بذر. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(2 ):293-303. Available from: https://sid.ir/paper/148306/fa

    IEEE: کپی

    مائده فرشتیان، فروزنده سلطانی، عبدالکریم کاشی، و مصباح بابالار، “بررسی تنوع ژنتیکی برخی توده های هندوانه ی ابوجهل (Citrullus colocynthis L. ) بر پایه ی صفات ریخت شناختی و فیتوشیمیایی میوه و بذر،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 2 ، pp. 293–303، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148306/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا