مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

786
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

681
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تأثیر سالیسیلیک اسید بر انبارمانی میوه لیمو ترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime)

صفحات

 صفحه شروع 1045 | صفحه پایان 1059

چکیده

 میوه لیموترش به دلیل داشتن ارزش اقتصادی و ترکیبات مفید تغذیه ای حائز اهمیت می باشد. عدم وجود امکانات انبارداری و بسته بندی مناسب منجر به کاهش مصرف لیموی تازه نسبت به سایر روش های فرآوری می شود. این تحقیق به منظور بررسی اثر غلظت های 0, 1, 2 و 3 میلی مولار سالیسیلیک اسید بر انبارمانی (0, 20, 40 و 60 روز) میوه لیموترش در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. بر اساس یافته های این تحقیق, طی دوره انبارمانی, روند افزایشی برخی از شاخص ها از جمله کروما (5/5درصد), کاهش وزن (9 درصد) و ویتامین ث (66 درصد) نسبت به زمان برداشت مشاهده شد؛ ولی سفتی گوشت (52 درصد), اسید کل (24 درصد) و تازگی پوست (37 درصد) کاهش یافتند. تیمارهای سالیسیلیک اسید قادر به حفظ وزن میوه نشد؛ ولی سالیسیلیک اسید 1 میلی مولار از نظر حفظ خواص پاداکسندگی و سالیسیلیک اسید 1 و 2 میلی مولار در حفظ سفتی پوست نسبت به تیمار شاهد مؤثر بودند. در پایان دوره انبار, بیشترین سفتی گوشت و ویتامین ث در تیمار سالیسیلیک اسید 2 میلی مولار و بیشترین میزان مواد جامد محلول و اسید در تیمار سالیسیلیک اسید 1 میلی مولار ثبت شد. به نظر می رسد نگه داری لیموترش در ظروف بسته بندی با استفاده از سالیسیلیک اسید 1 و 2 میلی مولار قادر به حفظ کیفیت لیموترش تا 60 روز باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی، مژده، ناظوری، فاطمه، میردهقان، سیدحسین، و شمشیری، محمدحسین. (1397). ارزیابی تأثیر سالیسیلیک اسید بر انبارمانی میوه لیمو ترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(4 )، 1045-1059. SID. https://sid.ir/paper/148351/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی مژده، ناظوری فاطمه، میردهقان سیدحسین، شمشیری محمدحسین. ارزیابی تأثیر سالیسیلیک اسید بر انبارمانی میوه لیمو ترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(4 ):1045-1059. Available from: https://sid.ir/paper/148351/fa

    IEEE: کپی

    مژده یوسفی، فاطمه ناظوری، سیدحسین میردهقان، و محمدحسین شمشیری، “ارزیابی تأثیر سالیسیلیک اسید بر انبارمانی میوه لیمو ترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 4 ، pp. 1045–1059، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148351/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button