مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

859
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

777
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین نیازهای سرمایی و گرمایی قلمه های انگور و تغییر کربوهیدرات و هورمون ها در دوره سرمادهی

صفحات

 صفحه شروع 345 | صفحه پایان 356

چکیده

 این پژوهش به منظور تعیین نیاز سرمایی و گرمایی انگور رقم های رطبی, سیاه شیراز و یاقوتی انجام شد. همچنین تغییر کربوهیدرات ها و هورمون های درونی در رقم یاقوتی سیاه در دوره سرمادهی بررسی شد. بدین منظور, قلمه های یک اندازه (30 سانتی متر) بی درنگ پس از خزان برگ ها در پاییز جمع آوری شدند. سرمادهی شامل 0 (شاهد), 100, 200, 300, 400 و 500 ساعت در دمای 2 درجه سلسیوس بودند. سپس, قلمه ها در آب مقطر و در شرایط دمای اتاق و نور ممتد قرار گرفتند. درصد شکوفایی جوانه, تعداد روز تا شکوفایی اولین جوانه و 50 درصد جوانه ها, میزان نشاسته, کربوهیدرات های محلول, جیبرلین, سایتوکینین, اکسین و اسید آبسیزیک در بافت های جوانه, گره و میان گره اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که بالاترین درصد شکوفایی جوانه و کوتاه ترین زمان تا شکوفایی 50 درصد جوانه ها در رقم های سیاه شیراز, رطبی و یاقوتی به ترتیب در تیمارهای 500, 400 و 400 ساعت سرمادهی بود. در هر 3 رقم, بالاترین میزان نشاسته در تیمار های بدون سرمادهی بود و با سرمادهی میزان نشاسته کاهش و کربوهیدرات محلول افزایش یافت. میزان جیبرلین, سایتوکینین و اکسین با اعمال تیمار های سرمادهی, افزایش و آبسیزیک اسید کاهش یافت. در نتیجه نیاز سرمایی رقم های یاقوتی, رطبی و سیاه شیراز به ترتیب400, 400 و 500 ساعت و نیاز گرمایی 4320, 5472 و 8064 درجه ساعت (GDH) تعیین شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عشقی، سعید، و گاراژیان، مهدی. (1394). تعیین نیازهای سرمایی و گرمایی قلمه های انگور و تغییر کربوهیدرات و هورمون ها در دوره سرمادهی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 46(3)، 345-356. SID. https://sid.ir/paper/148426/fa

    Vancouver: کپی

    عشقی سعید، گاراژیان مهدی. تعیین نیازهای سرمایی و گرمایی قلمه های انگور و تغییر کربوهیدرات و هورمون ها در دوره سرمادهی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1394؛46(3):345-356. Available from: https://sid.ir/paper/148426/fa

    IEEE: کپی

    سعید عشقی، و مهدی گاراژیان، “تعیین نیازهای سرمایی و گرمایی قلمه های انگور و تغییر کربوهیدرات و هورمون ها در دوره سرمادهی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 46، no. 3، pp. 345–356، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148426/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button