مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,170
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,006
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پاستوریزاسیون شیر به روش القایی و تاثیر آن بر کیفیت میکروبیولوژیکی شیر

صفحات

 صفحه شروع 599 | صفحه پایان 612

چکیده

 افزایش درجه حرارت فرآیند در روش معمول پاستوریزاسیون شیر جهت تکمیل و کفایت عمل در شیرهای آلوده, موجب سوختگی لایه های شیر در سطح جداره پاستوریزاتور و ایجاد لایه ضخیم سنگ شیر می نماید که این اتفاق علاوه بر ممانعت از انتقال حرارت کافی, با تولید ترکیبات سرطانزا, تغییر رنگ در شیر و بار میکروبی باقیمانده بالا, سلامت محصول را تهدید می کند. در روش حرارتی مورد استفاده در این تحقیق (روش القایی), جریان الکترومغناطیسی به داخل شیر القاء شده و موجب داغ کردن سریع آن می شود. در این پژوهش, با استفاده از دستگاه مولد جریان القائی, شیر در 243 شرایط مختلف پاستوریزه شده و روش بهینه جهت فرآیند مکفی با به کارگیری طرح آزمایشی فاکتوریل انتخاب گردید. در این آزمایش اثر 4 عامل مختلف شامل سه شدت انتقال الکتریسیته (350, 1000 و 1600 وات), سه سطح اتکای ظروف آزمایش (12, 17 و 23 سانتیمتر), سه درجه حرارت (72, 75 و 84oC) و سه زمان پاستوریزاسیون (15, 20 و 30 ثانیه) با سه تکرار استفاده شد. انتخاب روش بهینه در سه مرحله به ترتیب بر اساس 1) کمترین درصد بار میکروبی باقیمانده, 2) کمترین زمان سپری شده برای پاستوریزاسیون و 3) کمترین انرژی مصرفی برای فرآیند برگزیده شدند. نتیجه مقایسه, %99.5 انهدام کل میکروبی در نمونه منتخب روش القایی و %98.23 در نمونه معمولی را نشان داد. ضمنا شمارش کلی فرم و اشرشیای باقیمانده در روش القایی یک دهم روش معمول بوده است و در روش القایی به دلیل سرعت رسیدن به درجه پاستوریزاسیون, سنگ شیر هم ایجاد نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حق نظری، سیمین، عظیمی، محمدرضا، و درگاهی، جواد. (1393). پاستوریزاسیون شیر به روش القایی و تاثیر آن بر کیفیت میکروبیولوژیکی شیر. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 24(4)، 599-612. SID. https://sid.ir/paper/148562/fa

    Vancouver: کپی

    حق نظری سیمین، عظیمی محمدرضا، درگاهی جواد. پاستوریزاسیون شیر به روش القایی و تاثیر آن بر کیفیت میکروبیولوژیکی شیر. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1393؛24(4):599-612. Available from: https://sid.ir/paper/148562/fa

    IEEE: کپی

    سیمین حق نظری، محمدرضا عظیمی، و جواد درگاهی، “پاستوریزاسیون شیر به روش القایی و تاثیر آن بر کیفیت میکروبیولوژیکی شیر،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 24، no. 4، pp. 599–612، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148562/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا