مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,271
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

716
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پیش بینی قیمت گروههای اصلی مواد غذایی در ایران

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 84

چکیده

 نظریه سنتی اقتصاد خرد که بر پایه رقابت کامل استوار است فرض می کند که قیمت از پیش مشخص است با این وجود, در عمل بسیار اتفاق می افتد که مقادیر کالاها در بازار ثابت هستند و این قیمت هاست که بسته به شدت تقاضا, به آن واکنش نشان می دهند. این وضعیت در بازار محصولات کشاورزی بخصوص برای مواد خوراکی بیشتر اتفاق می افتد چنان که اساس منحنی های تار عنکبوبت نیز همین است. در این شرایط هنگامی که محصول به بازار عرضه می شود قیمت ها طوری عکس العمل نشان میدهند تا بازار تسویه شود. در چنین مواردی می توان برای بررسی واکنش قیمت این محصولات نسبت به مقدار عرضه شده در بازار از توابع تقاضای معکوس استفاده نمود. بدین منظور در این مطالعه سیستم تقاضای معکوس تقریبا ایده آل برای 8 گروه اصلی کالاهای خوراکی با استفاده از داده های دوره زمانی 86-1353 برآورد شده و تحت سناریو های مختلفی به پیش بینی قیمت کالاهای خوراکی اقدام شد. نتایج پیش بینی نشان می دهد که بیشترین کشش خود مقداری مربوط به گروه گوشت (-1.04) و کمترین مقدار کشش خود مقداری مربوط به گروه شیر (0.77) می باشد. همچنین نتایج تغییر مقادیر کالاها روی قیمت آنها در قالب سناریوهای مختلف نشان داد که اگر مقادیر کالاهای گروههای مختلف خوراکی در بازار کاهش (افزایش) یابد, قیمت مواد غذایی افزایش (کاهش) خواهد یافت ولیکن میزان تغییر قیمت برای گروههای مختلف یکسان نخواهد بود و شدت آن به کشش های مقداری و مقیاس هر گروه خوراکی بستگی دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاد، جواد. (1389). پیش بینی قیمت گروههای اصلی مواد غذایی در ایران. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 3.20(2)، 73-84. SID. https://sid.ir/paper/148618/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاد جواد. پیش بینی قیمت گروههای اصلی مواد غذایی در ایران. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1389؛3.20(2):73-84. Available from: https://sid.ir/paper/148618/fa

    IEEE: کپی

    جواد حسین زاد، “پیش بینی قیمت گروههای اصلی مواد غذایی در ایران،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 3.20، no. 2، pp. 73–84، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148618/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا