مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

746
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات اشعه گاما و پوشش خوراکی کیتوزان بر روی ویژگی های باکتریایی، شیمیایی و حسی گوشت مرغ

صفحات

 صفحه شروع 355 | صفحه پایان 369

چکیده

پرتودهی به عنوان یکی از روش های نگهداری گوشت می باشد که به طور موثری باعث حفظ سلامت و افزایش ماندگاری آن می گردد. یکی از مسائل مهم در پرتودهی گوشت ایجاد تغییرات کیفی ارگانولپتیکی نامطلوب می باشد. مطالعه حاضر جهت ارزیابی اثر توام پرتودهی با اشعه گاما در دوز پایین (2.5 کیلوگری) و پوشش خوراکی کیتوزان (2%) بر روی ماندگاری گوشت سینه مرغ انجام گرفته است. نمونه های گوشت به 4 گروه تقسیم شدند: بدون پوشش و بدون اشعه(C) , با پوشش کیتوزان و بدون اشعه (CH), بدون پوشش کیتوزان و با اشعه (I) و با پوشش کیتوزان و با اشعه .(ICH) نمونه ها سپس در دمای 4±1 ºC نگهداری شدند و در فواصل معین جهت انجام آزمایش های میکروبیولوژیکی (شمارش باکتری های مزوفیل هوازی و سرمادوست), شیمیایی (TBA,pH   (aw وو حسی (بو, رنگ و پذیرش همه جانبه) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج بررسی باکتریایی دلالت بر این دارد که پرتودهی با اشعه گاما و پوشش دهی اثر معنی داری ( (P<0.05در کاهش شمارش باکتری های مزوفیل و سرمادوست با حداقل 14 روز افزایش ماندگاری, داشتند. نمونه های با پوشش کیتوزان میزان TBA و pH کمتری از نمونه های بدون پوشش در مدت 21 روز از نگهداری در دمای 4±1 ºC نشان دادند. تفاوت معنی داری ( (P>0.05در میزان TBA نمونه ها بعلت پرتودهی مشاهده نگردید. نتایج حاصل دلالت بر این دارد که کاربرد پوشش کیتوزان به طور معنی داری ( (P<0.05کیفیت نمونه ها را افزایش می دهد. هیچ کدام از خصوصیات حسی به طور قابل توجهی تحت تاثیر پرتودهی قرار نگرفتند ( .(P>0.05نتایج حاصل از بررسی های میکروبیولوژیکی, شیمیایی و حسی این مطالعه نشان داد که اثر پوشش کیتوزان همراه با پرتودهی بر روی نمونه ها باعث حفظ کیفیت مناسب و افزایش ماندگاری آنها در طول مدت نگهداری در شرایط سرما می گردد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن زاده، پرویز، تاجیک، حسین، رضوی روحانی، سیدمهدی، احسانی، علی، علی اکبرلو، جواد، و مرادی، مهران. (1390). اثرات اشعه گاما و پوشش خوراکی کیتوزان بر روی ویژگی های باکتریایی, شیمیایی و حسی گوشت مرغ. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 21(3)، 355-369. SID. https://sid.ir/paper/148662/fa

    Vancouver: کپی

    حسن زاده پرویز، تاجیک حسین، رضوی روحانی سیدمهدی، احسانی علی، علی اکبرلو جواد، مرادی مهران. اثرات اشعه گاما و پوشش خوراکی کیتوزان بر روی ویژگی های باکتریایی, شیمیایی و حسی گوشت مرغ. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21(3):355-369. Available from: https://sid.ir/paper/148662/fa

    IEEE: کپی

    پرویز حسن زاده، حسین تاجیک، سیدمهدی رضوی روحانی، علی احسانی، جواد علی اکبرلو، و مهران مرادی، “اثرات اشعه گاما و پوشش خوراکی کیتوزان بر روی ویژگی های باکتریایی, شیمیایی و حسی گوشت مرغ،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 21، no. 3، pp. 355–369، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148662/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button