مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,240
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,343
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غنی سازی آرد گندم با پودر دانه خرفه: بررسی ویژگی های آرد و خواص رئولوژیکی خمیر

صفحات

 صفحه شروع 281 | صفحه پایان 293

چکیده

 دانه گیاه خرفه غنی ترین منبع آلفا لینولنیک اسید (امگا 3) در میان تمام گیاهان سبز برگی است که تا به حال آزمایش شده اند. این ماده گیاهی همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از لیگنان ها, فیبر رژیمی و آنتی اکسیدان های طبیعی نظیر توکوفرول است که به دلیل اثرات سودمند آنها در پیشگیری از برخی بیماری ها به عنوان ماده افزودنی سلامتی بخش یا فراسودمند در غنی سازی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. در این پژوهش اثرات افزودن آرد بزرک بر خواص فیزیکی شیمیایی آرد نظیر توزیع اندازه ذرات آرد, مقدار پروتئین خام, گلوتن مرطوب و کیفیت پروتئین (عدد زلنی), مقدار فیبر خام و نیز خصوصیات رئولوژیکی خمیر با استفاده از آزمون های فارینوگرافی و اکستنسوگرافی مورد بررسی قرار گرفت. با افزایش میزان افزودن پودر دانه خرفه در مقادیر 5 ,10, 15 و 20 درصد, میزان پروتئین کل و فیبرخام افزایش ولی میزان گلوتن مرطوب و عدد زلنی کاهش یافت. نتایج آزمون فارینوگرافی نشان دهنده کاهش جذب آب خمیر, پایداری و عدد کیفی فارینوگراف بود و درجه سست شدن خمیر با افزایش جایگزینی پودر دانه خرفه افزایش یافت که در مجموع نشان دهنده تضعیف ویژگی های رئولوژیکی خمیر بود. نتایج آزمون اکستنسوگرافی نیز نشان داد با افزایش درصد افزودن آرد خرفه به جز نمونه های 5 و 15 درصد, در سایر تیمارها مقاومت خمیر (Rmax) در برابر کشش افزایش ولی کشش پذیری و انرژی کشش در همه نمونه ها به جز نمونه 5% نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نقوی، سعید، جعفرزاده مقدم، مریم، پیغمبردوست، سیدهادی، اولادغفاری، عارف، و آزادمرددمیرچی، صدیف. (1390). غنی سازی آرد گندم با پودر دانه خرفه: بررسی ویژگی های آرد و خواص رئولوژیکی خمیر. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 21(3)، 281-293. SID. https://sid.ir/paper/148664/fa

    Vancouver: کپی

    نقوی سعید، جعفرزاده مقدم مریم، پیغمبردوست سیدهادی، اولادغفاری عارف، آزادمرددمیرچی صدیف. غنی سازی آرد گندم با پودر دانه خرفه: بررسی ویژگی های آرد و خواص رئولوژیکی خمیر. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21(3):281-293. Available from: https://sid.ir/paper/148664/fa

    IEEE: کپی

    سعید نقوی، مریم جعفرزاده مقدم، سیدهادی پیغمبردوست، عارف اولادغفاری، و صدیف آزادمرددمیرچی، “غنی سازی آرد گندم با پودر دانه خرفه: بررسی ویژگی های آرد و خواص رئولوژیکی خمیر،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 21، no. 3، pp. 281–293، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148664/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button