مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,193
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

688
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پتاسیم و کلسیم در محلول غذایی بر حساسیت گل بریده رز به بیماری کپک خاکستری

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 126

کلیدواژه

گل رز (.Rosa hybrida L)Q3

چکیده

کپک خاکستری, ناشی از قارچBotrytis cinerea , یکی از بیماری های مهم گل بریده رز در گلخانه های ایران است. به منظور بررسی تاثیر غلظت های مختلف پتاسیم و کلسیم در محلول غذایی بر حساسیت گل بریده رز به این بیماری, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دو عامل غلظت پتاسیم و کلسیم در محلول غذایی در چهار تکرار در گلخانه آب کشت مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد از سال 1386 به مدت یک سال انجام شد. سطوح پتاسیم شامل 1.0, 5.0 و 10.0 میلی مولار و سطوح کلسیم شامل 1.6 و 4.8 میلی مولار بود. در طول دو دوره گل دهی متوالی مایه زنی گل های رز برداشت شده با سوسپانسیون 104 اسپور در میلی لیتر جدایه  B. cinereaانجام شد و پس از آن اندازه گیری حساسیت گل ها به کپک خاکستری صورت گرفت. نتایج نشان داد کاربرد پتاسیم در محلول غذایی به مقدار 10.0 میلی مولار منجر به افزایش معنی دار (P<0.01) شدت بیماری کپک خاکستری گل رز (30.4 درصد/ روز) در مقایسه با سطوح 1.0 میلی مولار (24.8 درصد/ روز) و 5.0 میلی مولار (26.2 درصد/ روز) آن شد که این مساله به دلیل کاهش غلظت کلسیم گلبرگ ها بود. هم بستگی مثبتی بین نسبت پتاسیم به مجموع کاتیون های موجود در محلول غذایی و میزان بیماری (r= 0.94*) دیده شد. هم چنین با افزایش میزان کلسیم در محلول غذایی از 1.6 به 4.8 میلی مولار, شدت بیماری از 29.6 به 24.6 درصد/ روز کاهش یافت (P<0.01). بنابراین کاربرد متعادل پتاسیم و کلسیم در محلول های غذایی (به ترتیب 5.0 و 4.8 میلی مولار) برای تولید گل رز در شرایط آب کشت برای جلوگیری از اثرات ناهمسازی بین آنها و کاهش خسارت بیماری کپک خاکستری گل رز توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیانی، شهرام، زاده دباغ، غفور، ملکوتی، محمدجعفر، و علی زاده، عزیزاله. (1389). تاثیر پتاسیم و کلسیم در محلول غذایی بر حساسیت گل بریده رز به بیماری کپک خاکستری. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 14(51)، 117-126. SID. https://sid.ir/paper/14870/fa

    Vancouver: کپی

    کیانی شهرام، زاده دباغ غفور، ملکوتی محمدجعفر، علی زاده عزیزاله. تاثیر پتاسیم و کلسیم در محلول غذایی بر حساسیت گل بریده رز به بیماری کپک خاکستری. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1389؛14(51):117-126. Available from: https://sid.ir/paper/14870/fa

    IEEE: کپی

    شهرام کیانی، غفور زاده دباغ، محمدجعفر ملکوتی، و عزیزاله علی زاده، “تاثیر پتاسیم و کلسیم در محلول غذایی بر حساسیت گل بریده رز به بیماری کپک خاکستری،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 14، no. 51، pp. 117–126، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14870/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button