مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,698
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

585
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر میزان پروتئین جیره و محدودیت غذایی بر عملکرد و دمای بدن جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 451 | صفحه پایان 459

چکیده

 تاثیر میزان پروتئین جیره و محدودیت غذایی بر عملکرد, دمای بدن و برخی از شاخص های هماتولوژی جوجه های گوشتی سویه تجاری راس 308 در شرایط تنش گرمایی مورد ارزیابی قرارگرفت. برای این منظور جوجه های گوشتی در سن 21 تا 42 روزگی با یکی از سه تیمار آزمایشی زیر تغذیه شدند. تیمار اول و دوم شامل جیره های حاوی سطح پروتئین توصیه شده (1994, (NRC و 85 درصد مقدار توصیه شده آن بودند که طی آزمایش به صورت آزاد در اختیار پرندگان قرار داشتند. تیمار سوم گروه با محدودیت غذایی بود که با جیره حاوی سطح پروتئین توصیه شده تغذیه شدند اما روزانه به مدت 6 ساعت در طی مدت تنش گرمایی گرسنه نگه داشته می شدند. هر تیمار آزمایش شامل6 تکرار و هر تکرار متشکل از 18 قطعه جوجه گوشتی بود. آب طی آزمایش همواره در اختیار پرندگان قرار داشت. نتایج آزمایش نشان داد کاهش سطح پروتئین جیره و یا اعمال محدودیت غذایی تاثیری بر افزایش وزن پرندگان نداشت (P>0.05). اعمال محدودیت غذایی سبب کاهش مصرف و بهبود ضریب تبدیل خوراک, بهبود نسبت راندمان انرژی و کاهش دمای بدن پرندگان در هنگام تنش گرمایی در 24 و 32 روزگی شد (P<0.05). کاهش مقدار پروتئین جیره و اعمال محدودیت غذایی سبب کاهش چشمگیر پروتئین مصرفی, افزایش نسبت راندمان پروتئین و همچنین افزایش مقادیر هماتو کریت و اسید اوریک خون شد (P<0.05). جنس تاثیری بر دمای بدن و مقادیر هماتولوژی خون پرندگان نداشت (P>0.05). اعمال تنش گرمایی سبب افزایش دمای بدن, مقدار هماتو کریت, گلوکز و اسید اوریک خون پرندگان شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، رضا، دستار، بهروز، حسنی، سعید، و جعفری آهنگری، یوسف. (1386). تاثیر میزان پروتئین جیره و محدودیت غذایی بر عملکرد و دمای بدن جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(1 (ب))، 451-459. SID. https://sid.ir/paper/14897/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی رضا، دستار بهروز، حسنی سعید، جعفری آهنگری یوسف. تاثیر میزان پروتئین جیره و محدودیت غذایی بر عملکرد و دمای بدن جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(1 (ب)):451-459. Available from: https://sid.ir/paper/14897/fa

    IEEE: کپی

    رضا هاشمی، بهروز دستار، سعید حسنی، و یوسف جعفری آهنگری، “تاثیر میزان پروتئین جیره و محدودیت غذایی بر عملکرد و دمای بدن جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 1 (ب)، pp. 451–459، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14897/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا