مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,359
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,075
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نقش استرپتوکوک موتانس در ایجاد پوسیدگی دندان در کودکان حساس و مقاوم به پوسیدگی

صفحات

 صفحه شروع 467 | صفحه پایان 477

چکیده

 زمینه و هدف: پوسیدگی در کودکان بعلت مصرف مکرر مواد قندی بخصوص هنگام شب مربوط به عادات فرهنگی و اقتصادی جامعه و تربیت خانوادگی می باشد. پوسیدگی های دندان یکی از شایع ترین بیماری های انسان است که عوامل زیادی مانند میکروارگانیسم ها, رژیم غذایی, گذشت زمان و خود میزبان در ایجاد آن نقش دارد. استرپتوکوک موتانس یکی از میکروارگانیسم هایی است که در ایجاد پوسیدگی دندان مطرح می باشد. هدف از این مطالعه تعیین نقش استرپتوکوک موتانس در پوسیدگی دندان در دو گروه حساس و مقاوم به پوسیدگی بوده است.روش بررسی: این مطالعه مقطعی با همکاری 120 کودک در دوگروه حساس و مقاوم از هر گروه 60 کودک مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گروه سنی بین 3 تا 5 سال بطور تصادفی انتخاب شدند. معیار انتخاب برای گروه حساس به پوسیدگی  dmfs³ 5و مقاوم به پوسیدگی  dmfs £ 1بود. با جمع آوری بزاق این افراد از روش غیرتحریک شده و کشت آن در محیط اختصاصی میتیس سالیواریوس آگار در دمای 37°C و شمارش استرپتوکوک موتانس انجام شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون Chi-Square مورد ﺗﺠﺰیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج معنی داری بین تعداد استرپتوکوک موتانس در هر میلیتر (cfu/ml) و سن بیمار و تکرر مصرف مواد قندی بدست آمد, در حالیکه بین تعداد استرپتوکوک موتانس در هر میلیتر (cfu/ml) با جنس, بهداشت دهان و یا رژیم غذایی دوران شیرخواری معنی دار نبود.نتیجه گیری: نتایج بدست آمده نشان می دهد که مصرف مواد قندی در سنین کودکی می تواند در پوسیدگی دندان نقش داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطان دلال، محمدمهدی، درگاهی، حسین، مهرانی، فریبرز، شریفی یزدی، محمدکاظم، رحیمی فروشانی، عباس، و میرعمادی، سید اصغر. (1391). بررسی نقش استرپتوکوک موتانس در ایجاد پوسیدگی دندان در کودکان حساس و مقاوم به پوسیدگی. پیاورد سلامت، 6(6)، 467-477. SID. https://sid.ir/paper/149783/fa

    Vancouver: کپی

    سلطان دلال محمدمهدی، درگاهی حسین، مهرانی فریبرز، شریفی یزدی محمدکاظم، رحیمی فروشانی عباس، میرعمادی سید اصغر. بررسی نقش استرپتوکوک موتانس در ایجاد پوسیدگی دندان در کودکان حساس و مقاوم به پوسیدگی. پیاورد سلامت[Internet]. 1391؛6(6):467-477. Available from: https://sid.ir/paper/149783/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی سلطان دلال، حسین درگاهی، فریبرز مهرانی، محمدکاظم شریفی یزدی، عباس رحیمی فروشانی، و سید اصغر میرعمادی، “بررسی نقش استرپتوکوک موتانس در ایجاد پوسیدگی دندان در کودکان حساس و مقاوم به پوسیدگی،” پیاورد سلامت، vol. 6، no. 6، pp. 467–477، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/149783/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button