مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,014
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودنی های بستر جوجه های گوشتی بر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی آن

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 169

چکیده

 در قالب طرح کاملا تصادفی, اثر شش ماده افزودنی مختلف به بستر شامل آهک, اسید کلریدریک, زئولیت, زاج سفید, پادآمونیاک و اسیدهای چرب بر میزان ازت, pH, درجه حرارت رطوبت و بار میکروبی بستر جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. هر یک از مواد مذکور به میزان یک کیلوگرم در متر مربع به کار برده شد. تعداد 616 قطعه جوجه گوشتی (نر و ماده) به 28 گروه 22 قطعه ای تقسیم شدند و هر چهار گروه به یکی از هفت تیمارهای آزمایشی از یک روزگی تا 56 روزگی اختصاص یافتند. همه تیمارها با جیره یکسان تغذیه و در طول دوره آزمایش معیارهای فوق الذکر اندازه گیری شدند. رطوبت بستر تحت تاثیر معنی دار تیمارها واقع نشد. pH بستر تحت تاثیر معنی دار تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (p<0.05) به طوری که در سن 21 روزگی کمترین pH مربوط به زاج سفید و بیشترین مربوط به آهک بود. روند تغییر pH در پایان دوره به نحوی بود که pH همه تیمارها تقریبا یکسان بود و اختلاف معنی داری بین آنها مشاهده نشد. درجه حرارت بستر تحت تاثیر معنی دار تیمارها قرار نگرفت. اختلاف بین تیمارها از لحاظ ازت بستر و بار میکروبی معنی دار بود. هم بستگی بین  pHو ازت بستر معنی دار و منفی بود (r=-0.95). اثر تیمارها بر فسفر محلول معنی دار بود و بسترهای حاوی زاج سفید و پادآمونیاک به طور معنی داری فسفر محلول کمتری داشتند. هم بستگی بین فسفر محلول و pH مثبت و برابر r=0.48 بود.نتایج نشان داد که استفاده از برخی مواد افزودنی بستر می توانند در کاهش pH, فسفر محلول و افزایش ازت بستر موثر باشند و این تاثیر با افزایش زمان احتمالا به دلیل مصرف شدن مواد موثره این گونه افزودنی ها کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پوررضا، جواد، ادریس، محمدعلی، خسروی نیا، حشمت اله، و آقایی، علی. (1383). اثر افزودنی های بستر جوجه های گوشتی بر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی آن. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 8(3)، 163-169. SID. https://sid.ir/paper/15003/fa

    Vancouver: کپی

    پوررضا جواد، ادریس محمدعلی، خسروی نیا حشمت اله، آقایی علی. اثر افزودنی های بستر جوجه های گوشتی بر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی آن. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1383؛8(3):163-169. Available from: https://sid.ir/paper/15003/fa

    IEEE: کپی

    جواد پوررضا، محمدعلی ادریس، حشمت اله خسروی نیا، و علی آقایی، “اثر افزودنی های بستر جوجه های گوشتی بر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی آن،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 8، no. 3، pp. 163–169، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15003/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا