مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,247
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

گوارش پذیری تفاله شیرین بیان (.Glycyrrhiza glabra L) فرآوری شده با قارچ Pleurotus sajor-caju

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 119

کلیدواژه

شیرین بیان (.Glycyrrhiza glabra L)؛ Pleurotus sajor-cajuQ4

چکیده

 هدف از انجام این پژوهش, بررسی تاثیر فرآوری با قارچ Pleurotus sajor-caju بر گوارش پذیری تفاله شیرین بیان (Glycyrrhiza giabra L.) بود. قارچ P.sajor-caju روی دانه های گندم سترون شده, کشت داده شد و پس از دو هفته رشد, به تفاله شیرین بیان سترون درون کیسه های پلاستیکی دو کیلویی, افزوده شد. پس از دو هفته, (در دمای 25 درجه سانتی گراد) میسلیوم های قارچ, روی تفاله رشد کردند و مورد استفاده قرار گرفتند. ضرایب گوارش پذیری در 12 قوچ قزل اندازه گیری شد.فرآوری تفاله شیرین بیان با قارچ موجب افزایش میزان ماده خشک, پروتیین خام (CP) و عصاره بدون نیتروژن (NFE) شد ولی درصد خاکستر, دیواره سلولی (NDF) و لیگنین (ADL) کاهش یافت. درصد فیبر خام و دیواره سلولی بدون همی سلولز (ADF) تغییر معنی داری نشان نداد. کاهش اندکی در درصد چربی خام (سطح 0.08 درصد) دیده شد. میانگین ماده خشک مصرفی و گوارش پذیری ماده خشک در گروه تغذیه شده با تفاله شیرین بیان فرآوری شده, به گونه معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود. ضرایب گوارش پذیری پروتئین خام, فیبر خام, ماده آلی, چربی خام, عصاره بدون نیتروژن, دیواره سلولی, دیواره سلولی بدون همی سلولز و لیگنین و مجموع مواد غذایی گوارش پذیر (TDN), برای تفاله فرآوری شده, به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود. به طور کلی, فرآوری با قارچ P.sajor-caju, کیفیت, ارزش غذایی و گوارش پذیری تفاله شیرین بیان را به طور معنی داری افزایش داد (p<0.05) ولی, مشکل پرورش قارچ روی تفاله سترون نشده, کاربرد این روش در سطح گسترده با مشکل می کند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهقانی، محمدرضا، ضمیری، محمدجواد، روغنی، ابراهیم، و بنی هاشمی، ضیاالدین. (1383). گوارش پذیری تفاله شیرین بیان (.Glycyrrhiza glabra L) فرآوری شده با قارچ Pleurotus sajor-caju. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 8(3)، 113-119. SID. https://sid.ir/paper/15008/fa

    Vancouver: کپی

    دهقانی محمدرضا، ضمیری محمدجواد، روغنی ابراهیم، بنی هاشمی ضیاالدین. گوارش پذیری تفاله شیرین بیان (.Glycyrrhiza glabra L) فرآوری شده با قارچ Pleurotus sajor-caju. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1383؛8(3):113-119. Available from: https://sid.ir/paper/15008/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا دهقانی، محمدجواد ضمیری، ابراهیم روغنی، و ضیاالدین بنی هاشمی، “گوارش پذیری تفاله شیرین بیان (.Glycyrrhiza glabra L) فرآوری شده با قارچ Pleurotus sajor-caju،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 8، no. 3، pp. 113–119، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15008/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button